1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kahramanmaraş’ta Sosyal Sorumluluk Platformu Kuruldu
Kahramanmaraş’ta Sosyal Sorumluluk Platformu Kuruldu

Kahramanmaraş’ta Sosyal Sorumluluk Platformu Kuruldu

Kahramanmaraş’taki sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları “Çağa ve İnsanlığa Söyleyecek Sözümüz Var!’’ şiarıyla Sosyal Sorumluluk Platformu kurdu.

28 Nisan 2018 Cumartesi 22:54A+A-

Kahramanmaraş Sosyal Sorumluluk Platformu kentte faaliyet gösteren İHH, Özgür-Der, Rahleder, MTTB, İYC, İMH, TÜGVA, Medeniyet Vakfı, Ülfet Vakfı, Zehra Vakfı, Yedi Hilal, Genç Ufuk, Edeler Diyarı” kadın kollarının öncülüğünde kuruldu.

Ulu Cami önünde toplanan platform üyeleri adına basın açıklamasını platform sözcüsü Reyhan Kurşun okudu. Kurşun, modern çağın ve gençliğin sorunlarına atıfta bulunarak, dünyaya huzurun, barışın ve adil düzenin İslam’ın rehberliğinde bilinçli, erdemli ve çalışkan şahsiyetlerin aktif çabalarının sonucu geleceğine değindi. Bireylere düşen sorumluluk bilincinin, fedakârlıkların, çabaların ve çalışmaların gerekliliğine dikkat çeken Kurşun, gelecek nesillerin Hakk’ı razı edecek şekilde yetiştirilmesi en önemli sorumluluğumuzdur dedi.

Basın açıklamasının ardından Rukiye Gürdeniz platformun kuruluş sebebini açıklayan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, neslin ihyası için medyanın yozlaştırıcı tüm saldırılarına karşı ciddi önlemler almamız gerektiğini, aksi takdirde sanal alemde, dizilerle, oyunlarla, sosyal paylaşım ağlarıyla vb. birçok ortamda yavrularımızın zihinlerinin köreltileceği uyarısında bulundu.

1-102.jpg

2-140.jpg

3-108.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Çağa ve İnsanlığa Söyleyecek “Sözümüz Var!”

Bölünüp parçalandığımız; isimlerin, benliklerin, nefislerin Müslümanların Kardeş olduğu hakikatinın önüne geçtiği bu tükenmişlik çağında; kardeşlik duygusunu yeniden diriltmek, beraber doğru ve güzel işler yapmak amacıyla iki yıl önce girişmiş olduğumuz, samimi ama bir o kadar da mütevazi çabamızın etkili ve somut hedeflere odaklanmış projelere dönüşmesi arzusuyla yolumuza devam ediyoruz. Bunun için, İslam’ın çağları aşan çağrısına muhatap olduğumuzu hatırımızdan çıkarmadan ortak aklı daha çok harekete geçirerek topyekün nitelikli bir topluluğa dönüşmek zaruridir.

İslam’ın İlkelerinin toplumda hakim kılınması ile, toplumun kronik sorunlarına çözüm bulunacağını düşünüyoruz. Bizim yaşadığımız tüm sorunların temelinde İslam’ın ilkelerinden uzaklaşmak gelmektedir, yine kurtuluş da İslam’ın ilkelerinin hayatımızda karşılık bulması ile mümkün olabilecektir. İşte bu ideal etrafında toplandığımız zaman, bize sorun olan ve sorun olarak görünen her ne varsa kendiliğinden çözülecektir. Bizimde kendimizi içinde hissettiğimiz Müslüman toplumunun dirilişine tüm insanlığın ihtiyacı bulunmaktadır. Modern Küresel Kapitalist düzen insanlığa yıkımdan başka hiçbir şey vaat etmemektedir. Bu gün çağın sorunları ile mücadele etmede çaresiz kalan modern insanın çaresi İslam’ın aydınlığından başkası değildir.

Dünyaya huzuru ve barışı yalnızca İslam getirebilir.

Bu nedenle içinde yaşadığımız çağın kurucu gücü olmaya azmederek zamana İslam’ın mührünü vurmak zorundayız.

Bunun için de silkinip kendimize gelmek ve var olan gücümüzü harekete geçirmemiz gerekmektedir. Bu da ancak aklını kullanan ve kendi kaynaklarından beslenen bir toplumun varlığı ile mümkün olabilecektir. Gün bugündür, zaman bu zaman. Hala nefes alıp verebiliyorsak, yapacak çok şeyimiz ve geleceğe dair bir umudumuz var demektir.

Müslüman içinde yaşadığı toplumun en diri ve canlı organizması olmak zorundadır. Bunu hatırımızdan çıkarmayarak hareket kabiliyetimiz ve bu anlamdaki yetimizi geliştirmemiz gerekmektedir.

Müslüman olduğu iddiasında bulunan insanlar olarak, kalitemizi ortaya koymak zorundayız. Bunun için enerjimizi ve kaynaklarımızı gereksiz işlere harcamak yerine, geleceğin erdemli toplumunu inşa etmeye harcamamız gerekmektedir.

Geleceğin öncü toplumunu kurabilmemiz için fedakarlık etmek ve gerekirse bedel ödemekten çekinmememiz gerekmektedir. Çünkü dünyaya ve insanlığa yön verenler, her zaman rahatını terk edenler ve iyi ve yararlı işler yapanlardır. Bizde iyi ve yararlı işler yapmaya adayız Allah’tan bu konuda muvafakiyet diliyoruz.

Her şeyden önce Allah’a vereceğimiz hesabın bilincinde olarak, bu sorumluluğu hiçbir mazeret ileri sürmeden samimiyetle ve ertelemeden yüklenmemiz gerekmektedir. Bu aynı zamanda Müslüman olduğu söyleyen her Müslümanın ispat etmek zorunda olduğu bir iddiadır.

Topyekün bir diriliş seferberliği ile küllerimizden yeniden doğmalıyız.

Sorumluluklarımızı başkalarının sırtına yükleme kolaylığından kurtularak insiyatif alacagız ve geleceğin erdemli toplumunu kurmaya çalışacağız.

Özet olarak bize düşen azmetmek, samimiyetle çalışmak ve zorluklar karşısında sabretmektir.

Birbirimize karşı olan önyargılarımızı ve görünmez (suni) sınırlarımızı kırarak İslamın sınırları ve çağları aşan çağrısına katılmaya ve birbirimize kardeş olmaya davet ediyoruz.

Sonuç olarak Rabbimize verdiğimiz ahdin gereği “Çağa ve İnsanlığa Söyleyecek Sözümüz Var.”

Bu nedenle Rabbimizden bizlere güç kuvvet vermesini ve iyi işler yapma isteği ve gayretini vermesini diliyoruz.

Kahramanmaraş Sosyal Sorumluluk Platformu Adına

Reyhan KURŞUN

 

Haber: M. Faruk ZENGİN,

Foto: Yusuf ŞAKAR

HABERE YORUM KAT

2 Yorum