1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kahramanmaraş Özgür-Der’de Sabır Kavramı Konuşuldu
Kahramanmaraş Özgür-Der’de Sabır Kavramı Konuşuldu

Kahramanmaraş Özgür-Der’de Sabır Kavramı Konuşuldu

Özgür-Der Kahramanmaraş Temsilciliğinin yıllık programları arasında bulunan “Her Hafta Bir Kavram” çalışması M. Faruk Zengin’in “sabır” kavramı sunumuyla tamamlandı.

02 Haziran 2016 Perşembe 16:27A+A-

Tevhid, şirk, cihad, adalet, kader, feraset, takva, ihlas gibi birçok Kur’ani temel kavramın ele alındığı “Her Hafta Bir Kavram” çalışması oldukça verimli bir atmosferin ardından bir yılını tamamladı.

Kahramanmaraş Özgür-Der dernek salonunda her hafta gerçekleştirilen kavram çalışması, seküler zihniyetin unutturmaya ve içini boşaltmaya çalıştığı Kur’ani kavramları tekrar hatırlatmayı ve anlam bütünlüğünü Kur’an’dan alarak işlemeyi hedeflemiştir. Bu doğrultuda işlenen kavramların hayatımızın her noktasında büyük bir öneme sahip olduğu ve bu kavramların yanlış kullanım/anlayışlarla şirke uzanan yozlaşı bataklığına sürüklediği vurgulanmıştır.

Ele alınan her Kur’ani kavramın günümüzdeki deformasyona uğrayan yaygın karşılığı üzerinde durularak toplumu ne denli etkilediği ve uzun vadede nasıl bir köhneleşmeye yol açtığı dikkate alınmıştır. Bu sebeple kavramların toplumlara yön verme özelliğine sahip çok önemli bir konumda olduğu her çalışma sonrasında dile getirilmiştir.

20160530_211038.jpg

HABER: M. FARUK ZENGİN

FOTO: AHMET BEKİ

HABERE YORUM KAT

2 Yorum