1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Kafkasya Direnişinin Lideri Dokko Umarov Şehit Oldu
Kafkasya Direnişinin Lideri Dokko Umarov Şehit Oldu

Kafkasya Direnişinin Lideri Dokko Umarov Şehit Oldu

Kafkasya direnişinin lideri Dokko Umarov Rus askerleri ve Rus yanlısı Kadirov milisleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirdi

18 Mart 2014 Salı 17:17A+A-

Kafkasya Emirliği Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, liderleri Dokko Umarov'un şehid olduğu duyuruldu.

Umarov'un Rus askerleri ve Kadirov'a bağlı milislerin birlikte düzenlediği bir saldırıda çatışarak yaralandığı ve yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Dokko Umarov'un naaşı direnişçiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra, Rus askerlerinin olmadığı güvenli bir bölgeye götürülerek burada mütevazi bir törenle defnedildi.

Direnişçilerin resmi internet sitesi Kavkazcenter da açıklamayı teyit etti.

***

İmkander'in konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

Dokko Umarov'un Şehadeti Ümmetimize Kutlu Olsun!

18 Mart 2014

Kafkasya'daki Rus işgaline karşı sürdürülen direnişin lideri Dokko Umarov'un Rus askerleriyle girdiği çatışmada şehid olduğu haberi kesinlik kazanmıştır. Çeçenistan'ın bağımsızlık savaşını, bir millete has olmaktan çıkarıp tıpkı atası İmam Şamil ve İmam Mansur gibi tüm Kafkasya Halklarının savaşı haline getiren Umarov'u Rabbimize uğurlarken, onun kutlu davasını selamlıyoruz!

Dokko Umarov (Ebu Osman), 20 yıl boyunca aralıksız bir şekilde Rus işgaline karşı savaşmış ve Birinci Çeçen-Rus Savaşında Şehid Cevher Dudayev tarafından Halk Kahramanı madalyası ile ödüllendirilmiş, sırasıyla Zelimhan Yandarbiyev, Aslan Mashadov, Abdülhalim Sadullayev'in şehadatleri ardından devlet başkanlığına ve mücahidlerin liderliğine getirilmiştir. Umarov'da tıpkı kendinden önceki mücahid liderler gibi hayatı ve mücadelesini şehadetle taçlandırmıştır! Onu katleden Rus işgalcileri, Kafkas liderleri şehid etmekle bu davanın son bulacağını hesap etmektedirler. Onlara anlayamadıkları bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz: Sizler de, sizin atalarınız da 400 yıldır, işgaller, sürgünler ve katliamlarla Kafkasya'nın Müslüman Halklarını yok etmeye çalıştınız. Fakat Kafkas Halklarının iradesini teslim alamadınız. Ne bugün, ne de yarın Bağımsız Müslüman Kafkasya davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz!

Tüm İslam ümmetini, dünyanın değişik coğrafyalarında sırf "Rabbim Allah'tır" dedikleri için horlanan, eziyete maruz kalan Müslüman kardeşlerimizi, yeryüzünde Allah'ın dinini hakim kılmak için çarpışan mücahidleri sabır diyarı Kafkas dağlarından selamlayan Dokko Umarov'un mübarek mirasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

İMKANDER

Not: 21 Mart Cuma günü, Cuma Namazını müteakip, İstanbul Fatih Camii başta olmak üzere, Türkiye'nin pek çok şehrinde Şehid Dokko Umarov için gıyabi cenaze namazı kılınacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum