1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kafasına Esen Başörtüsü Yasak Diyor
Kafasına Esen Başörtüsü Yasak Diyor

Kafasına Esen Başörtüsü Yasak Diyor

Hacettepe Üniversitesi’nin bazı bölümlerinde öğretim üyeleri başörtü yasağını ısrarla sürdürüyor. Yine Dicle Üniversitesi’nde de yasak devam ediyor.

07 Ekim 2011 Cuma 04:11A+A-

Mart 2010’da Yüksek Öğretim Kurumu’nun ‘başörtülülerin sınıftan atılamayacağı, sadece haklarında tutanak tutulabileceği’ne dair genelgeye rağmen bazı üniversitelerde başörtüsü yasağının katı şekilde uygulamasının önüne geçmediği görülüyor. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu’nda bazı fakültelerinde öğrenciler; herhangi bir problem yaşamayarak derslere girebilirken, Fen-Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nde yasak uygulama ısrarla sürdürülüyor. Özelikle Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde başörtülü öğrenciler kapıdan içeri alınmazken, Eğitim Fakültesi’nde de öğretim görevlileri olmayan yasağı uygulamakta ısrar ediyor.

Öğrencileri konuşmak için bile odalarına almayan öğretim üyeleri öğrencileri dersten bırakma, sınıfta bırakma ve soruşturma açma gibi tehditlerle sindirmeye çalışıyor. Derslerine devam etmek için okul kapısında peruk ve şapka takmak zorunda kalan kız öğrenciler, özgürlük karşıtı öğrenci arkadaşlarının sözlü saldırılara da maruz kalıyor. Öğrenciler, olmayan yasağı devam ettirmekte ısrarlı olan öğretim üyelerini, hazırlanan sivil anayasada kılık-kıyafet özgürlüğünün garanti altına alınmasının durdurabileceğini aktardı.

Yasağın uygulandığı bir başka yer ise Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi... (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum