1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kadiri Şeyhinin Evine Bombalı Saldırı
Kadiri Şeyhinin Evine Bombalı Saldırı

Kadiri Şeyhinin Evine Bombalı Saldırı

Son zamanlarda İslami STK ve dindar ailelere yönelik yaptıkları saldırılarla gündeme gelen PKK`nin gençlik çetesi YDG-H, Şırnak`ın Cizre ilçesinde Kadiri Tarikatı Lideri Şeyh Baki`nin evine el yapımı patlayıcı madde ile saldırdı.

27 Ekim 2013 Pazar 11:11A+A-

Korkutma yoluyla Cizre halkını sindirmeye yönelik düzenlenen saldırılar sürüyor. Son zamanlarda İslami STK ve dindar ailelere yönelik yaptıkları saldırılarla gündeme gelen PKK'nin gençlik çetesi YDG-H, Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kadiri Tarikatı Lideri Şeyh Baki'nin evine el yapımı patlayıcı madde ile saldırı düzenlendi.

YDG-H çetesi saldırıyı 2 adet el yapımı bomba ile yaptı. Evin balkonuna düşen 2 adet el yapımı bombalardan biri büyük bir gürültüsü ile patladı.

Saldırganlar el yapımı patlayıcıları attıktan sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdiler.

Olay yerine gelen polis ekipleri, olayla ilgili inceleme yaptı.

Kaymakam Şenol Koca ve Jandarma Komutanı Hikmet Uz da olay yerine gelerek Şeyh Baki'ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak olayla ilgili bilgi aldı.

Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatırken, olayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Bilindiği gibi 4 gün önce yine Cizre'de aynı çeteler tarafında "Kahrolsun İslam, kahrolsun Şeriat" sloganları eşliğinde bazı mütedeyyin ailelere saldırılar düzenlemiş ve saldırıda Nur Eğiti Der Başkan Yardımcısı ile derneğin bir gönüllüsü yaralanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum