1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kadıköy Belediyesi'ne Yolsuzluk Operasyonu
Kadıköy Belediyesine Yolsuzluk Operasyonu

Kadıköy Belediyesi'ne Yolsuzluk Operasyonu

Kadıköy Belediyesi'ne yönelik ihale soruşturmasında belediye başkan yardımcısı dahil 18 kişi gözaltına alındı.

04 Ekim 2011 Salı 11:32A+A-

Mali polisin yürüttüğü operasyonda bir süre önce yapılan başvuruların incelenmesi sonucu bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı yolundaki iddiaların incelendiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ihale yolsuzluğu operasyonunda Kadıköy Belediyesi'ne yönelik bazı şikâyet başvurularının değerlendirildiği belirtildi. Bu kapsamda belediyenin bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları mercek altına alındı.

Soruşturma sonucunda başlatılan operasyonda 10'u belediye çalışanı 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştıram Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Buradaki işlemlerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürülen zanlıların sorgusu sürüyor.

BELEDİYE: BİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZ, 2 MÜDÜR VE 4 ÇALIŞANIMIZ, EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Kadıköy Belediyesi, bir belediye başkan yardımcısı, 2 müdür ve 4 çalışanın evlerinde yapılan aramalardan sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğünü bildirdi.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, uzun süredir CHP'li belediyelere yapılan ''itibarsızlaştırma'' operasyonlarının, Avcılar ve Büyükçekmece belediyelerinden sonra Kadıköy belediyesine de uygulandığı savunuldu.

Açıklamada, ''Bu sabah saat 06.30'da bir belediye başkan yardımcımız, 2 müdür ve 4 çalışanımız, evlerinde yapılan aramalardan sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüşlerdir denildi.

Belediyeden, konunun anlaşılmasından sonra bir açıklama yapılacağı da bildirildi.

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE ÇALIŞANLARI SAĞLIK KONTROLÜNDE

Kadıköy Belediyesi'ne yönelik operasyonda aralarında belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 18 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen yolsuzluk operasyonunda Kadıköy Belediyesi'ne yönelik bazı şikayet başvurularının değerlendirildiği belirtildi. Bu kapsamda belediyenin bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları mercek altına alındı. Soruşturma sonucunda başlatılan operasyonda 10'u belediye çalışanı 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Buradaki işlemlerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürülen zanlıların sorgusu sürüyor.

Bu arada zanlılar, sağlık kontrolü sırasında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

 

HABERE YORUM KAT