1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kabil'de Bombalı Saldırı: 6 Ölü
Kabil'de Bombalı Saldırı: 6 Ölü

Kabil'de Bombalı Saldırı: 6 Ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen canlı bomba saldırısında altı kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

25 Mart 2015 Çarşamba 16:33A+A-

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, başkentin Murad Hani bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda ölen altı kişinin sivil olduğunu söyledi.

Rahimi, başkentin en kalabalık bölgelerinden olan Murad Hani'deki saldırıda 31 kişinin yaralandığını bunlardan üçünün çocuk, dördünün de kadın olduğunu belirtti.

Yaralıların bölgedeki hastanelere kaldırıldığını belirten Rahimi, bu kişilerden bazılarının sağlık durumunun kritik olduğunu, ölü sayının artabileceğinden endişe ettiklerini bildirdi.

Patlama sırasında olay yerinde bulunanlardan Ahmed Habib, "Çocuğumla eve gidiyorduk. Çok güçlü bir patlama oldu. Onlarca kişinin yaralandığını gördüm. Herkes bağırıyordu. Daha sonra polis yardım için geldi. Aracım çok hasar görmüş ama ben ve çocuğum zarar görmedik" diye konuştu.

Bir başka görgü tanığı Ahmet İlham ise "Çok şiddetli bir patlama duydum. Hemen olay yerine koştum. Yaklaşık 30 kişinin öldüğünü ve yaralandığını gördüm. Ölü ve yaralıları sivil araçlara koyarak hastaneye gönderdik" ifadesini kullandı.

Çok sayıda aracın zarar gördüğü patlamada civardaki binalar ve iş yerlerinin camları kırıldı. Çevredeki sokak ve caddeler uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT