1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. K.Maraş’tan İzzetli Suriye Direnişine Bin Selam
K.Maraş’tan İzzetli Suriye Direnişine Bin Selam

K.Maraş’tan İzzetli Suriye Direnişine Bin Selam

Kahramanmaraş’ ta İslami STK 'lar Suriye’deki zulmün sahiplerini lanetledi ve direnişi selamladı.

20 Mart 2016 Pazar 22:59A+A-

Kahramanmaraş' ta Ulu Cami meydanında bir araya gelen 23 İslami sivil toplum kuruluşu düzenlendikleri eylemde Suriye'de 6. yılına giren İslami mücadeleyi selamladılar. Suriye'de yaşanan zulmün ve tuğyanın telin edildiği eylemde, İslami kuruluşlar adına basın açıklamasını okuyan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal Kurşun katillere karşı, birlik ve dayanışma ruhunu diri ve dinamik tutmamız gerektiğini vurguladı. İslam dünyasında oluk oluk kan aktığını ve buna duyarsız kalınamayacağına değinen Kurşun, Müslümanları İslami direnişi selamlamaya ve adil şahitliğe davet etti. Basın açıklamasının ardından eylem Liyakad Derneği başkanı, öğretim görevlisi Zekeriya el-Hamed’ in Suriye cihadını selamlaması ile devam etti. Ardından Hamed Suriye cihadı ve bu cihada destek verenler için dua etti ve program sonlandı.

Eylem sırasında dillerden semaya yükselen sloganlar şunlardı: ''Müslüman Zulme Boyun Eğmez”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir”, “Zalim Esed Suriye’den Defol”, Ümmet'e Selam Direnişe Selam”, "Suriye'ye Selam Direnişe Devam", "İslami Hareket Engellenemez.'', "Yaşasın Suriye Direnişimiz", "Yaşasın Küresel İntifada", "Katil PKK Suriye'den Defol", "Maraş Uyuma Kardeşine Sahip Çık".

Haber: M. Faruk ZENGİN / Foto: Ahmet BEKİ

maras-20160320-01.jpg

maras-20160320-02.jpg

maras-20160320-04.jpg

maras-20160320-05.jpg

maras-20160320-06.jpg

maras-20160320-07.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

İzzetli Suriye Direnişine Bin Selam

Özgürlüğe uzanan zorlu yolda tam 5 yıl geçti. Suriye halkı hala ayakta ve katlanan zulme rağmen tevhid sloganları “sağır” dünyanın kulak zarlarını patlamaya devam ediyor. Onlar çıktıkları yoldan dönmeyeceklerini ispat ettiler!

Peki, Allah’a kul olmaktan başka ne istemişlerdi? Baba Hafız Esed’ ten bugüne kadar ezilen, yok sayılan, hakir görülen Müslüman bir halkı ne zamana kadar boyunduruk altında tutacağını sanıyordu oğul Esed! Suriye rejimi 15 Mart 2011 yılında Dera’ da göğe yükselen yumrukların zulmün kalbine bu denli ineceğini ve soluğunu keseceğini tahayyül bile etmiyordu. Fakat Suriye halkı ölümü zillete tercih etti.

Mücahitler kısa sürede büyük ilerleyişler sağlayınca mezhepçi, ırkçı İran ve onun sorgusuz takipçisi Hizbullah katil Esed’ e destek için meydanlara indi. Rusya her türlü silah desteğini eksiksiz verdi. PKK’ nın uzantısı PYD ve danışıklı dövüşle sahnelere inen DAEŞ zalim Esed’e dolaylı dolaysız tüm desteklerini sergilediler. Yetmedi DAEŞ bahanesi ile ABD indeksli NATO mücahitlerin siperlerini bombaladı durdu. Amansız bir savaş veren mücahitler bunca zulme, işkenceye ve topyekûn saldırılara karşı yılmadı. Son olarak silah desteği yetersiz gelen Rusya askeri birliklerini Suriye’ye gönderdi. DAEŞ’i bahane eden Rusya ilk olarak İran ve rejimin de desteği ile Bayırbucak’ a saldırdı. Yiğit Mücahit kardeşlerimiz buna da pirim vermedi ve direnmeye devam ettiler.

Bu mücadelenin başladığı günden beri mücahitlerin iki temel isteği oldu. Birincisi uçuşa yasak bölge ilan edilmesi diğeri ise şayet yasak bölge ilan edilemiyorsa uçak savar v.b. silahların kendilerine verilmesiydi. Fakat geçen yıllar boyunca bu iki istek yerine getirilmedi. Mücahitler onca imkânsızlıklara rağmen, her türlü desteği eksiksiz alan Baas rejimine karşı direndiler.

Birileri hala Suriye’de yaşanan olayların müsebbibi olarak özgürlüğü için sokağa dökülen halkı ve onların destekçilerini görüyor. Bu ne aymazlıktır! Bu ne ikiyüzlülüktür! Katil Esed masum canlara kıyarken, evlere baskınlar düzenleyip “Esed’den başka ilah yoktur” diye zorbalık ederken hangi mümin, hangi vicdan, hangi insan idraki buna kayıtsız kalabilirdi. Belki çok can yitirdik bu uğurda. Fakat bilinsin ki Allah’ın izni ile akan kanlar gelecek nesillere izzetin muştusu olarak ışık tutacaktır.

Şüphe yok ki bunca olup bitenlere karşı hakkıyla en yüksek ses Türkiye’den çıktı. Her ne kadar malum çevreler  “sıfır sorun politikası fiyasko çıktı” deseler de büyük bir erdemlilik örneği gösteren Türkiye hükümeti adil bir tutum sergileyerek tüm dünya mazlumlarının ve halklarının yanında diktatörlerin ise karşısında durmayı başardı. Halklar nezdinde sıfır sorun politikasını da hakkıyla yerine getirdi. Gerçek şu ki zalimler mazlumların elleriyle bir gün diz çöktürülmekten kurtulamayacaklar. Allah zalimlerin yaptıklarından bihaber değildir.

Hama’ da, Humus’ da, Türkmen Dağında,  Halep’ de, İdlib’ de... zulme karşı direnişe devam eden yiğit mücahitlere selam olsun. Selam olsun direnişi yüreklerinde her zaman diri tutan yiğit annelere. Selam olsun şehadetin öncülüğünü yapan Abdulkadir Salih’e,  Zahran Alluş’ a ve Hasan Abbud’ a. Selam olsun Hakkı ayakta tutmak için tuğyana karşı cihad eden Suriye halkına! Yaşasın cehennem zalimler!

Destek veren STK’lar

1. Ekinder

2.İkrader

3.İyider

4. Özgürder

5. Rahleder

6. İMH Kahramanmaraş

7. Liyakad

8. Bertiz Vakfı

9. Din görevlileri ve Gönüllüleri Derneği

10. Din Bir Sen

11. Medenyet Gençliği Derneği

12. Tügva

13. Diyanetsen

14. Safa vakfı

15. Verenel Derneği

16. İlim Yayma Cemiyeti

17. Genç Memur-Sen

18. Yedi Kıta Öğrenci Derneği

19. Duyarlı Toplum Derneği

20. Rıdvan Hoca Vakfı

21. Edeler Diyarı

22. Gülhander

23. Kom-Der

HABERE YORUM KAT

1 Yorum