1. HABERLER

  2. HABER

  3. Jerusalem: “İsrail İçin Tehdit Nusra ve İslami Cephe'dir”
Jerusalem: “İsrail İçin Tehdit Nusra ve İslami Cephe'dir”

Jerusalem: “İsrail İçin Tehdit Nusra ve İslami Cephe'dir”

Yossi Melman: Tel Aviv IŞİD'i asıl tehlike olarak görmüyor. Asıl tehlike sınırda bulunan Nusra Cephesi ve İslami Cephe savaşçıları...

08 Eylül 2014 Pazartesi 10:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail’in The Jerusalem Post gazetesi başyazarlarından analist Yossi Melman’a göre Tel Aviv, IŞİD’i asıl tehlike olarak görmüyor ve kendine göre terör örgütü de saymıyor.

Timetürk’te Furkan Azeri imzalı habere göre Siyonist analist, IŞİD’in kendi sınırında olmadığını; bu nedenle IŞİD tehlikesinin belirmediğini belirtiyor. Ancak İsrail’in sınırında bulunan ve geçtiğimiz günlerde Esed güçlerini püskürterek Kuneytra’da İsrail’e sınır bir bölgeyi ele geçiren Nusra Cephesi savaşçıları İsrail için tehlike olarak değerlendiriliyor.

İsrail sınırında daha çok İslami Cephe ve Nusra Cephesinin olduğunu söyleyen gazete, bunların içinde Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatına mensup şahısların da olduğunu ve İsrail için gelecekte daha çok bu yapıların tehlikeli olabileceğini yazdı.

Suriyeli birçok muhalif grubun birleşmesiyle oluşturulan İslami Cephe ve El-Kaide merkezî örgütlülüğüne bağlı Nusra Cephesi, İsrail’in işgali altında bulunan Suriye'nin Golan Tepelerinde bulunan sınır kapısını ele geçirmiş ve İsrail’de hareketli saatler yaşanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum