1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İzzeddin El-Kassam Tugayları Ateşkes Şartlarını Açıkladı
İzzeddin El-Kassam Tugayları Ateşkes Şartlarını Açıkladı

İzzeddin El-Kassam Tugayları Ateşkes Şartlarını Açıkladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı ateşkes şartlarını açıkladı.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 03:52A+A-

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, "İsrail saldırılarını durdurmadan ve Gazze ablukası kalkmadan ateşkes olmayacak" dedi.

Dayf, Hamas'a ait El-Aksa televizyonunda yayınlanan ses kaydında, "Siyonist oluşum, Filistinliler'in emniyetini sağlamadıkça, emniyeti sağlanmayacak. Düşman şunu bilsin ki; Gazze'de durum sandıklarından daha zor" ifadesini kullandı.

"Askerlerimiz, sizin yaşama bağlılığınız kadar ölüme aşıklar. Sizin ölüm korkunuza karşılık şehadet için yarışıyorlar. Tüm gruplar direniş üzerine birleşti" diyen Dayf, "İsrail savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu birliklerinin yapamadığını, mücahitlerin pusu ve namlularının avı olan sahadaki kara kuvvetleri de başaramayacak. Bunca yıkıma rağmen Şucaiyye'de dün gerçekleştirilen sızma eylemi, bunun en büyük delili" diye konuştu. 

 Kassam Tugayları ve Gazze'deki direniş gruplarının "düşmanla" mücadeleye hazır olduğunu ifade eden Dayf, tepkisel davranmadıklarını, muhtemel senaryolara göre ve belirli planlamalar doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti.

Dayf ayrıca, "işgal ordusunun" Gazze'de kadın ve çocuklara yönelik katliamlar yaptığını belirterek, Kassam Tugayları'nın ise mücadeleyi tercih ettiğini ve ülkenin işgal edilen köylerinde sivillere yönelik cinayetler işleyen "işgal güçlerinin" askerlerini hedef aldığına dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT