1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İzmir'deki Operasyonda 8 Kişi Tutuklandı
İzmir'deki Operasyonda 8 Kişi Tutuklandı

İzmir'deki Operasyonda 8 Kişi Tutuklandı

İzmir'de nevruz bahanesiyle eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan 8'i tutuklandı.

23 Mart 2016 Çarşamba 08:43A+A-

İzmir'de nevruz bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan 8'i tutuklandı, 14'ü serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Baçsavcılığı’nın Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında HDP Buca İlçe Başkanı C. A. ve Konak İlçe Başkanı M. K. ile ilçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu 22 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, “terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle eylem hazırlığı yapmak, izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak, kamu düzenini bozmak” iddialarıyla savcılıkta ifade veren şüphelilerden 2'si adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 20 şüpheli ise tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Zanlılardan HDP Bayraklı ilçe yöneticilerinden S. S. ile H. K, D. K, E. G, L. İ, E. T, E. S. ve A. E. tutuklandı, HDP Buca İlçe Başkanı C. A. ve Konak İlçe Başkanı M. K'nın da aralarında bulunduğu diğer 12 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

HABERE YORUM KAT