1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir'de Siyonist İsrail Protesto Edildi
İzmir'de Siyonist İsrail Protesto Edildi

İzmir'de Siyonist İsrail Protesto Edildi

İzmir’de aralarında Özgür-Der’in de bulunduğu Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

20 Temmuz 2014 Pazar 01:29A+A-

İzmir Konak meydanında, İzmir Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto edildi. Ardından akşam ve gıyabi cenaze namazları kılınarak “ümmet iftarı” gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın gözlendiği eyleme İzmirliler aileleri ile iştirak ettiler.

Özgün-Der başkanı Hamza Akdeniz’in sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak Bedirhan Akgül’ün okumuş olduğu Kur’an-ı kerim ile başlandı.

Ardından Filistinli Muhammed Savuş Gazze’ de yaşananlarla ilgili duygularını dile getirerek eyleme katılan kardeşlerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini illetti.

Muztazaflar cemiyeti izmir şube Başkanı Cemil Genç’’Günümüze kadar yeryüzünde fitne fesadı yayan, kendilerine gönderilmiş olan peygamberleri dahi gözlerini kırpmadan katleden bir kavmi bir devleti konuşuyoruz. Bizler bugünkü zulümlerini garipsemiyoruz. Zira Allah, onların huylarınıi ahlaklarını Kitab-ı Mübin’de uzun uzun anlatıyor. Bunlar önümüzdeki zamanlarda da bu ahlaklarını hiçbir zaman terketmeyeceklerdir. Ama şuna inanalım ki, bugün İsrail bu katliam ve vahşetleri kendi gücünden cesaret elıp yapmıyor. Bilakis bugün müslümanların parçalanmışlığından, müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflardan, müslümanların kendi iç çekişmelerinden bu cesareti bu gücü almaktadırlar.Beş yıldır Gazze ambargoyla mücadele ediyor. gazze’de yiyecek yok, ilaç yok. Gazzede elektrik yok, yakıt yok. Ve burada sayamayacağım daha birçok şey yok. Ama gazzede direniş var. gazzede mücadele var. gazzede teslimiyet var. gazzede tevekkül var. gaze dik duruşun nasıl olacağını ortaya koyuyor. Ümmete nasıl dik durulurmuş bunun örneğini bugün bize veriyor.Bu kadar imkansızlığa rağmen gazzeli bir müslümanın çıkıp ümmeti şikayet ettiğini, halinden şikayet ettiğini veyahut zillete boyun eğdiğini duyan var mı?_değerli kardeşlerim bugün ümmet olarak gazzedeki müslümanlara, gazzedeki mücahitlere çok şey borçluyuz. Bizler asla üzülmüyoruz. Hz. Ömer’in (ra) dediği gibi ‘onların ölüleri cehennemde, bizim ölülerimiz cennettedir.’ Bizler niye üzülelim ki?” dedi

Özgün-Der adına Kemal Songür  ‘’ Gazze, yokluğu, yoksulluğu, mahpusluğu yaşamakta, iftar ve sahur sofralarında nereden ne zaman geleceği belli olmayan bombaların eşliğinde ramazanı solumaktalar.İsrail'in yapıp ettiklerini anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor, bu azgın alçaklar sürüsü müslüman öldürmekten tarifsiz haz duymaktalar. Bunun için mazeret bulmaya tenezzül dahi etmemekteler. Onların bu cesaretinin kaynağı, insanlığını yitirmiş iki ayaklı mahlukların hüküm sürdüğü ve şimdilik at oynattığı ve de buna sessiz kalarak desteklerin sunulduğu ekserunnastır. Ayrıca, bu cesareti ümmetin ''her yönüyle'' savrulmuşluğundan almaktadırlar. Müslümanların yaşadıkları beldeleri İslami boyaya ve izzetli yönetime kavuşturarak kendi aralarında vahdeti oluşturabildikleri gün İsrail'in sonu gelecektir. Vahyin tarifiyle müslümanca bir izzet kuşanıldığı takdirde Allah'ın yardımının hemen yanıbaşlarında olduğunu görecekler ve yaşayacaklardır. Gücü ve kudreti sınırsız olan Allah'ın yardımını celbedecek müslümanca bir akledişe ve hayatın tümünü kuşatan salih amellere ihtiyacımızın olduğu ortadadır. Kâdir olan Allah'ın yardımı buna bağlıdır. Dinine yardım edene yardım edeceğini vaad eden O'dur. Rasulullah'ın Uhud'da Hz Ömer'e müşriklere hitaben söylettiği şu cümleleri biz de siyonistlere tekrarlıyoruz. ''sizin ölüleriniz cehennemde bizim ölülerimiz cennettedir' dedi.

Sonrasında Özgür-Der İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Yaraşıklı “ Bugün yaşanan israilin Zulmü bugünden ibaret değildir bilakis yıllardır yaşanan bir zulümdür. Dünyada yaşanan zulüm israilden ibaret değil, dünyanın her tarafında yaşanan bu zulümler sanki nöbetleşe yapılıyor. Bugünlerde bize düşen, yeryüzündeki bu müstekbirlere karşı izzetin ve şerefin Allah’ın yanında olduğunu olduğuna iman ederek direnmeli ve direnen kardeşlerimizle birlikte olmalıyız. Rabbimizin yeryüzünü imar etme ve fesadı yok etme emrini her daim hatırlamalı, zulme karşı  haykırmalı, ve hakkın üstünlüğünü dile getirmeliyiz. Allah’ın bizden istediği bilinçli bir hayat yaşamayı ve mücadele etmeyi Allah hepimize nasib etsin” dedi.

Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adına ortak basın açıklamasını platform sözcüsü  Salih Çetin okudu.

Basın açıklamasıyla birlikte, “Gazze’ye Kudüs’e Direnişe Bin Selam!, Yaşasın Küresel İntifada!, Katil İsrail, Filistin’den Defol, Filistin Halkı Yalnız Değildir, Yaşasın Filistin Direnişimiz, Zulme, İşgale, Siyonizme Hayır!” sloganları atıldı.

Yasir Sağıroğlu kardeşimize eşlik edilerek ezgiler söylendi.

Akşam namazı ve gıyabi cenaze namazları kılınarak Ümmet iftarı gerçekleştirildi.

Ümmet İftarının ardından Hüseyin Güneş tarafından tüm İslam coğrafyasındaki mazlumlar için dua edildi.

izmir-gazze-20140719-1.jpg

izmir-gazze-20140719-2.jpg

izmir-gazze-20140719-3.jpg

izmir-gazze-20140719-4.jpg

izmir-gazze-20140719-5.jpg

izmir-gazze-20140719-6.jpg

izmir-gazze-20140719-7.jpg

izmir-gazze-20140719-8.jpg

izmir-gazze-20140719-9.jpg

izmir-gazze-20140719-10.jpg

izmir-gazze-20140719-11.jpg

izmir-gazze-20140719-12.jpg

BASIN AÇIKLAMASI METNİ

Bismillahirrahmanirrahim. Sevgili Kardeşler;

İçinde bulunduğumuz zaman dilimi acı, hüzün dolu, kinimiz boşuna değil. Müslüman kardeşlerimiz gün geçmiyor ki zalimlerin silahlarına hedef olmasın. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Filistin’de, Suriye’de, Mısır’da, Somali’de, Doğu Türkistan’da ve nicelerinde.

Kardeşlerim bugün zalimin zulmüne sessiz kalmamak, tarafımızı göstermek için buradayız.

Bizler köşelerimize çekilip sessizce beklemeyeceğiz. Bebek katilleri yaptığı katliama devam ettiği sürece bizler haykırışlarımızı durdurmayacağız.

İnsanlık ölüyor. Siyonist Terör örgütü İsrail Gazze’de kara harekâtı başlattı. Elleri kana bulanmış bu terör örgütü 9-10 yaşında çocukları plajda oyun oynarken vurmaya çekinmiyor. Ve bu ülke de bu çocuklar terörist ilan ediliyor. Soruyorum size kardeşlerim terörist kim?

İsrail evet ses bombasıyla uyardım diye üste çıkan İsrail.  Her fırsatta Müslümanlara terörist yaftası vurarak İslam dinini aşağılayan İsrail’e ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Başta batılı sefiller olmak üzere modernitenin kölelerine soruyoruz. Nerede hümanizm, nerede özgürlük adına vaat ettiğiniz demokrasi putlarınız. Görünen o ki medeniyet iddialarınız yalandan başka bir şey değil.

Sefillerin en sefili, aşağılıkların en aşağılığısınız. Sizin mücadeleniz terörizmle değil. Sizin mücadeleniz İslam diniyle, mazlumlarla, bacılarımızın annelerimizin başörtüleriyle sizin mücadeleniz Kur’an-ı Kerimle.  İslam dinini tahrif etme çabalarını gerek bu ülkede gerek dünyanın her köşesindeki uzantılarında görüyoruz. Ama Allah’ın ayetini hatırlatmakta fayda var kardeşlerim.

“Sen onların dinine uymadıkça Yahudi ve Hristiyanlar kesinlikle senden hoşnut olacak değillerdir.” Bakara120

İnsanlık ölüyor dedik bütün dünyanın gözleri önünde hem de. Sınır komşularımıza bakın kardeşlerim. 

Suriye’de dikta rejim katil Esed varil bombalarıyla çocukları öldürüyor, çocukları yetim bırakıyor, analarından ayırıyor. Bizler zalime karşı tek yumruk olmalıyız. Üzerimize çökmüş mezhepçilik hastalığından sıyrılıp, inşallah zalime inen yumruk olacağız. Birbirimizi mi öldüreceğiz Şii olmak ya da Sünni olmak mı oldu derdimiz. Mısır’da alçak Sisi’nin yaptıklarını bütün dünyaca seyredildi. Evet, sadece seyredildi. Seyretmek edilgendir kardeşlerim.  Birleşmiş Milletler ve NATO kılını kıpırdatmadı. Söz konusu dini Hristiyan olan Ukrayna olduğunda hemen nasıl harekete geçtiğini gördük.

Arap liderlerinin ve kendini İslam’a atfeden devletlerin ve bazı oluşumların Amerika’nın kölesi olduğunu, Amerika’nın ellerini mazlum kardeşlerimizin kanlarıyla buladıklarına ne yazık ki şahit oluyoruz.

Allah’a hamd olsun ki Filistin’de kara harekâtı püskürtüldü. Ve inanıyoruz ki terör örgütü İsrail, ders kitaplarına kadar sokmuş olduğun demir kubbelerinizi mücahidlerimiz başınıza yıkacaktır.

İnsanları ortalığa çıkartırken üzerlerine füzeler atan Siyonist köpekler o siren sesleri üzerinizden eksik olmayacak ve siren sesleri bu dünyadan göçüşünüzün habercisi olacak, yurtlarından çıkardığınız Filistinli kardeşlerimiz üzerlerinize füze gibi inecek. Siren sesleri arasında yok olacaksınız.

Lanetlenmiş kavmin lanetli zürriyetleri yere düşen her damla kanın hesabı sorulacaktır.

Atılan her sloganın atılan her taşın arkasında bizleri göreceksiniz. Ellerimiz bu dünya da ve kıyamet gününde yakanıza yapışacaktır.

Gazzeli kardeşlerimizin vermiş olduğu intifada inşallah devam edecektir. Nice Şeyh Ahmed Yasinler filizlenecektir.

Kardeşlerimizin direnişleri direnişimiz, zaferleri zaferimizdir. Dualarımız, haykırışlarımız eksik olmayacaktır.

Evet kardeşlerim biz biliyoruz ki onlar istedikleri planları tuzakları kursunlar Allah’ında elbet bir planı vardır ve Allah en iyi plan kurandır. Hesap yakındır, zalimler için cehennem yakindir.

Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu Üyeleri
Özgün-Der
Özgür-Der İzmir Şubesi
Mustazaf-Der İzmir Şubesi
İmhad

HABERE YORUM KAT