1. HABERLER

  2. HABER

  3. İyilikder 17 TIR’lık Yardımı Suriye'ye Gönderdi!
İyilikder 17 TIR’lık Yardımı Suriye'ye Gönderdi!

İyilikder 17 TIR’lık Yardımı Suriye'ye Gönderdi!

İyilikder “Sana İhtiyacım Var” kampanyası çerçevesinde Gaziantep’te düzenlenen törenle Suriye’ye 17 TIR’dan oluşan insani yardım konvoyu gönderdi.

02 Şubat 2014 Pazar 17:42A+A-

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin “Sana İhtiyacım Var” kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde başlattığı yardım kampanyası soncu toparlanan 17 TIR’lık insani yardım malzemesi Gaziantep’te düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

01 Şubat Cumartesi günü Gaziantep İstasyon Meydanında yapılan uğurlama törenine Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, İyilikder Genel Sekreteri Ahmet Sait Öner, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Suriye Geçici Hükümeti Yerel Yönetimler ve Mülteciler Bakanı Dr. Osman Bidevi, Halep Valisi Abdurrahman Dedem, Askeri Meclis Başkanı Abdulcabbar El Agedi, İyilikder il temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve yardım gönüllüsü katıldı. Tören öncesi Suriyeli öğrenciler protokolde bulunan davetlilere karanfil takdim etti.

Törenin açılış konuşmasını İyilikder Genel Sekreteri Ahmet Sait Öner yaptı. Öner alandakileri selamlayarak başladığı konuşmasında İyilikder’in bir iyilik hareketi olarak yola çıktığını belirterek; “Bizler “her şeyi Allah’a söyleyeceğim” diyen Suriyeli çocuğun sözüne duyarsız kalamazdık. Bununla beraber Suriye’deki kardeşlerimizle aramızda çizilmiş sınırlar olsa da onları sınırların ötesinde görmüyoruz. İnsanlığın duyarsız kaldığı, haysiyet ve onur sınavını veremediği bir dönemde bizler Suriye’ye aktif olarak yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonrada devam ettireceğiz. Suriye’ye yaptığımız iyilik aslında kendimize yaptığımız iyiliktir. Bizler Ensar ve Muhacir kardeşliğini tarihi bir olay olarak görmüyoruz. Bu kardeşliği bu çağda da görünür kılacağız.” dedi.

Suriye Geçici Hükümetinden Yerel Yönetimler ve Mülteci Bakanı Dr. Osman Bidevi’de yaptığı konuşmada; “Biz Suriye halkı olarak özgürlük yoluna çıktığımızda rejim buna karşılık ya Esed ya da bütün ülkeyi yakarız diyerek vahşet göstermeye başladı. Ne kadar hukuksuzluk varsa hepsini kullandılar. Varil bombaları, kimyasal silahlar, Scud füzeleri ve en sonunda manyetik bombaları kullandılar. Lakin insanlarımız bu vahşetin karşısında dik durdu. Suriye halkı özgürlüğüne kavuşmak için her şeyini feda etmeye hazırdır. Halkımızın bir kısmı mülteci durumuna düşerek diğer ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Ama çoğunluk Suriye’de kalmayı benimseyerek rejimin karşısında dik durmayı tercih etti. Suriye’de hayat tamamen durdu. Halkımızda yardım beklemeye başladı. Birçok bölgeler kuşatma altına alındı ve insanlar açlığa mahkûm edildi. Gıda ve su tedariki bile engelledi. Direnişin başından beri Türkiye insani yardımlar için bütün kapılarını bize açtı. Türkiye’nin bütün şehirlerinde Suriyeliler rahatlıkla bulunabiliyorlar. Türk halkına ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise; “Suriyelilerle uzun zamandır birlikte yaşıyoruz. Suriyeliler bizim misafirimiz. Suriye’de dram uzun zamandan beri devam ediyor. Varil bombalarının altında yaşamaya çalışan insanlar çaresizlik içerisindeler. Bundan bir yıl önce zalimin karşısında kendi hakkını arayan halkın mücadelesi vardı. O zaman düşman birdi, karşısındaki mazlum halk da birdi. Ama geldiğimiz noktada kurşunun nereden geldiğini, nereden hedef alındığımızı artık bilemez olduk. Rejimin kuşatması altındaki kamplarda ağaç yaprağı karınlarını doyuran kardeşlerimiz var. Suriye’de akrabalarımız, can kardeşlerimiz var. Peki, biz ne yapıyoruz Suriye için? İnsanımızın tarihten gelen, kendi inancından gelen yardımlarını oralarda ulaştırabildiklerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kadar kargaşa ortamına rağmen özveri ile yardım yapmaya çalışan iyilik ordusunu yürekten kutluyorum. Allah onları var etsin. Onların yardımlarını kat kat arttırsın. Dün Kilis’te bir konvoyumuzu yolcu ettik. Bugünde burada İyilikderimizin yardımlarını Suriye’ye yolcu ediyoruz. Türkiye sivil toplum örgütleriyle, vatandaşı ve devletiyle Suriyeli kardeşlerinin yanındadır.” dedi.

Konuşmaların ardından bir grup Suriyeli öğrenci yardımlardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra insani yardım taşıyan araçları Suriye’ye doğru hareket etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT