1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İÜ İlahiyat’ta “Tankları Durduran İnanç!” Konuşuldu
İÜ İlahiyat’ta “Tankları Durduran İnanç!” Konuşuldu

İÜ İlahiyat’ta “Tankları Durduran İnanç!” Konuşuldu

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Tankları Durduran İnanç!” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

16 Ekim 2016 Pazar 08:08A+A-

Haksöz Haber

Adalet ve Erdem Kulübü’nün düzenlediği “Tankları Durduran İnanç!” başlıklı konferans, Prof. Dr. Adnan Demircan ve 15-16 Temmuz gecesi tanklara boyun eğmeyip onurlu bir direniş sergileyen Sabri Ünal’ın konuşmalarıyla İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

“Mücadele Edenlerden Olmak İçin Sokağa Çıktım”

O gece neler yaşadığını anlatan Sabri Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Halkın sokaklara çıkıp direnmesine dâir olan çağrılardan sonra insanların sokağa çıktığını fark ettim, kornaya basıyorlar, bayrak sallıyorlar ve ellerinden gelen her türlü imkânla bu durumla mücadele etmeye çalışıyorlardı. Ben de çıkıp mücadele edenlerden olmak adına sokağa çıktım. Tankların bulunduğu tarafa doğru ilerledim fakat askere karşı koyabileceğim elimde hiçbir şey yoktu, yol kenarından taş topladım o arada tanklarla karşılaştım, elimdeki taşları tanklara doğru attım ama tabî bir faydası olmadı, tank durmuyordu, tankın belli bir yükseltisi olduğundan ortasına yatabileceğimi düşündüm fakat tabî bu aracın yüksekliğinin ölçüsünü hiç bilmiyordum. İlk tankın altına yattığımda tank üzerimde durdu, asker ne olduğunu anlamaya çalıştı, daha sonra devam etti. Tank ilerledikten sonra kalkıp diğer tarafa döndüğümde diğer tankla karşılaştım, bu tank durmayınca hemen geri yattım fakat kolum tankın paletinin altında kalmıştı, yaralandım. O akşam beni bir hastaneye götürdüler. Sabah kendime geldiğimde kesin bir zafer içerisinde olduğumuzu gördüm.”

iu_ilahiyat_adalet_ve_erdem_tanklari_durduran_inanc_3.jpg

“Kardeşlerimiz Sokaklardaydı, Meydanlardaydı”

Prof Dr. Adnan Demircan ise halkı oluşturan değerlere dikkat çekerek şu konuşmayı yaptı:

“Birçok kardeşimiz sokaklardaydı, meydanlardaydı. Türkiye’de yaşayan çok farklı etnik kökene sahip olan insanlar var ve bu ümmeti oluşturan değerler, zaman içerisinde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı küllenmişti ama o dirayet 15 Temmuz’da ortaya çıktı. Benim sokaklarda gözlemlediğim şeyler noktasında o gece insanların mallarına, canlarına kastedilmemesi, korunması büyük bir asalettir. O gece ülkede güvenlik tamamen ortadan kalkmıştı. Ortaya çıkan manevî güç o gece insanları büyük bir cesaretle sokaklara döktü.”

“Herkesin Dışarıya Çıkması Düşmana Korku Saldı”

15 Temmuz gecesinin direnilerek sonuçlandığının altını çizen Sabri Ünal, son olarak şunları söyledi:

“Bizler hep birlikte direnerek bir zafer ortaya koyduk. Ben tek başıma bir şey yapmadım. Herkesin direnmek amacıyla dışarıya çıkması düşmana korku saldı. Düşmanın yaptığı şey Allah’ın kesinlikle râzı olmayacağı bir fiili yapmasıydı. Zâten kazanamayacakları bir uğraş içine girmişlerdi.”

Konferans, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

iu_ilahiyat_adalet_ve_erdem_tanklari_durduran_inanc_4.jpg

iu_ilahiyat_adalet_ve_erdem_tanklari_durduran_inanc_2.jpg

HABERE YORUM KAT