1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İTÜ'lü Müslüman Öğrenciler Hadsizliklere Sessiz Kalmadı
İTÜ'lü Müslüman Öğrenciler Hadsizliklere Sessiz Kalmadı

İTÜ'lü Müslüman Öğrenciler Hadsizliklere Sessiz Kalmadı

İTÜ'de Müslüman öğrencilerin Camii talebi, sosyal faşistler ve diğer tahammülsüz gruplar tarafından 'Budist Tapınağı istiyoruz' kampanyası ile karşılık buldu.

30 Mart 2015 Pazartesi 13:29A+A-

HAKSÖZ HABER

İTÜ'de uzun zamandır hissedilen cami ihtiyacı sebebiyle Müslüman öğrenciler imza kampanyası başlatmıştı. Bunun üzerine sosyal faşistler ve diğer tahammülsüz gruplar 'Budist Tapınağı istiyoruz' başlıklı imza kampanyasını başlatarak cami talebini tahfif etmeye ve cami ihtiyacını hisseden Müslümanları yok saymaya kalktı. İslam düşmanı medyanın kampanyaya ilgisi büyük oldu.

Bu ciddiyetsiz ve ahlaksız kampanya karşısında İTÜ’lü birçok Müslüman grup bir araya gelerek İTÜ Tevhid ve Adalet Topluluğu çatısı altında birleşti. Cami meselesi ve ODTÜ’de yaşananlar üzerine afiş ve bildiri çalışmasında bulunan İTÜ Tevhid ve Adalet Topluluğu, İTÜ’lü Müslümanların bu hadsizliğe sessiz kalmayacaklarını beyan etti.

Bildirinin Tam Metni:

Son günlerde, İTÜ ve ODTÜ'de Müslümanların varlığına ve taleplerine karşı gösterilen nefret dolu tepki ve hazımsızlığa şahit olmaktayız. İTÜ’de, uzun zamandan beri geniş bir öğrenci topluluğu tarafından dile getirilen cami talebi; tepeden inmeci bir dayatma değil, Müslüman öğrencilerin izzetli bir hak arayışıdır. Okulun farklı yerlerinde, ücra köşelerinde, dolambaçlı koridorlar takip edilerek ulaşılan mescitlerde kılınan vakit namazlarında ve bilhassa EEB mescidindeki yoğunluk sebebiyle, koridorlarda ve tuvalet önlerinde kılınan Cuma namazlarında, bu talebin makuliyeti net bir şekilde kendini göstermektedir.

Buna rağmen, dogmatik ve faşist bir şekilde ortaya konan İslam düşmanlığı; - Yurt ve yemekhane ihtiyacını kullanarak, oportünist ve pragmatist - Budist tapınağı yalanını yayarak, spekülatif ve gevşek - Bilim yuvası edebiyatını yaparak, romantik ve tutarsız tavrını ortaya koymuş, zihinsel ve ahlaki düzeylerini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bugün İTÜ’de Budist tapınağı isteyen cahiliye zihniyeti (Alak:9), geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de program düzenlemek isteyen Müslümanlara vahşice saldırmıştır. Kendilerinden başka hiçbir fikre tahammül edemeyen bu çeteler, ODTÜ’lü Müslüman kardeşlerimize tehdit ve fiziksel darp içeren korkak saldırılarından sonra kendilerini meşrulaştırmak için her zamanki gibi bayat “Işid’çi” propagandasına başvurmuştur. Özgürlükçü(!) kimlikleriyle Müslümanlara hiçbir yerde yaşam hakkı tanımamaya çalışan bu zihniyetin, tüm Müslümanları Işid'ci, gerici gibi İslamofobik tanımlarla yaftalamaktan öteye geçebilecek düşünsel bir seviyesi bulunmamaktadır. İslam düşmanlarının ortaya koyduğu vandalizm, bu ilkel topluluk karşısında bizleri, hiçbir zaman İslami duruştan ve direnişten alıkoyamayacaktır.

“Muhakkak ki izzet; ancak Allah’ın, Rasûlü’nün(s) ve mü’minlerindir.” (Münafikun:8) Biliyoruz ki, bugün İTÜ’ye cami yapılmasını engellemek maksadıyla her yola başvuran zihniyet ile ODTÜ’lü kardeşlerimize vahşice saldıran küfür, tek millettir. Kardeşlerimize ve diğer inançlara alenen saldıran zihniyete karşı kuşandığımız Müslüman kimliğimizle adaleti tesis etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bildiririz. Bu, birçok çevreden İslami duyarlılığa sahip Müslümanların, kardeşlerine bir çağrısıdır. “Şüphesiz Allah, O’nun yolunda, kenetlenmiş bir duvar gibi saf bağlayarak mücadele edenleri sever.” (Saff:4)

İTÜ Tevhid ve Adalet Topluluğu 

itu-20150330-01.jpg

itu-20150330-02.jpg

itu-20150330-03.jpg

itu-20150330-04.jpg

itu-20150330-05.jpg

itu-20150330-06.jpg

itu-20150330-07.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum