1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İttifakla Şımaran MHP'nin Klasik Tavırları
İttifakla Şımaran MHP'nin Klasik Tavırları

İttifakla Şımaran MHP'nin Klasik Tavırları

14 Nisan’da meslek komitesi ve meclis üyelerini seçmek için sandığa gidecek olan Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal MHP’li olduğu belirtilen bir grup tarafından saldırıya uğradı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 18:57A+A-

Burnu kırılan Deryal hastaneye kaldırıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Bu olaya karışan, yönlendiren, tahrik yapan üyelerimizin olması durumunda oda olarak yasa ve yönetmeliğin bize verdiği bütün yetkileri kullanacağız” dedi.

Hürriyet’in yer verdiği habere göre, bugün öğle saatlerinde ATO’ya gelen bir grup, fuaye alanında Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal’e merdivenlerde saldırıda bulundu.

Saldırı sonucu burnundan ve yüzünden yaralanan Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal TOBB ETÜ Hastanesi’ne kaldırıldı. Deryal’in burnunun kırıldığı öğrenildi. Deryal'i hastanede Meclis üyelerinin yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir de ziyaret ederek bilgi aldı. Saldırı anına dair güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde kalabalık bir grubun Deryal'i merdivenlerden fırlattığı ve polislerin gözü önünde yerde tekmeledikleri görülüyor. Mustafa Deryal'in burnunun kırıldığı olayda bir polis memurunun da fenalaştığı öğrenildi.

MHP İL BAŞKANI DA VARDI İDDİASI

Saldırı sonrası Oda yöneticileri ve Meclis üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir gazetecinin saldırıyı düzenleyenlerin arasında MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve beraberindekilerin olduğu yönündeki iddialara ilişkin sorusunu, “Bununla ilgili iddialar var. Adli yargıya taşındı. Öyle olmamasını arzu ediyoruz. Saldıranların kimliğini şu anda bilmiyoruz, iddialar var” şeklinde yanıtladı.

BİBER GAZI KULLANILARAK DAĞITILDILAR

Baran saldırıyla ilgili özetle şunları söyledi: “Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Deryal Ankara Ticaret Odası Meclis başkanımız Sayın Nuri Gürgür’ü ziyaretten ayrılırken fuaye alanında 35-40 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Olay sevk edilen emniyet güçleri tarafından biber gazı kullanılarak dağıtıldı. Başkan yardımcımız Mustafa Deryal’e yapılan bu saldırı bir kişiye yapılan bir saldırı değil. Ankara Ticaret Odası’nın tüzel kişiliğine yapılmış bir saldırıdır. Ankara Ticaret Odası’nın 14 Nisan’da yapılacak olan Meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimlerini provoke etmek amacıyla yapılmıştır. Saldırı sırasında görevli polis memurlarına da saldırılmıştır. Bu da ayrıca çok üzücüdür.

BAŞSAVCILIKÇA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Ticaret Odası Ankara’da bulunan 157 bin tüccar ve sanatkarın oylarıyla seçtiği temsilcilerinin görev yaptığı kamu kurum niteliğinde bir sivil toplum kuruluşudur. Meclisinde her türlü siyasi görüşten insan vardır. Ancak buraya gelirken siyasi kimliklerini kapının önünden bırakır tüccarı temsil eden kimlikleriyle içeriye girerler. Komite ve meclis üyelerimiz sektörünü temsil etmek için üyelerinin iradesiyle seçilerek burada görev alırlar. Burada yapılacak her türlü siyasi müdahale Anayasa’nın 135. Maddesi’ne aykırıdır. Olaylarla ilgili adli süreç başlamıştır. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu menfur saldırı ile ilgili soruşturmayı sürdürmektedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyuruları yapılmaktadır. Yönetim kurulu olarak konunun takipçisi olacağız.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum