1. HABERLER

  2. HABER

  3. İtalyan Faşist Hem Yazar Hem de Katil
İtalyan Faşist Hem Yazar Hem de Katil

İtalyan Faşist Hem Yazar Hem de Katil

İtalya’da iki Senegalli seyyar satıcıyı öldürüp, üçünü yaralayan saldırganın aşırı sağcı Casa Pound hareketi üyesi olduğu ortaya çıktı. Casseri aynı zamanda yazar ve yayıncıymış.

15 Aralık 2011 Perşembe 08:10A+A-

İtalya’nın Floransa kentinde Afrikalı iki sokak satıcısını öldürüp, üçünü de yaraladıktan sonra intihar eden Gianluca Casseri adlı kişinin, İtalya’daki aşırı sağcı Casa Pound hareketine üye olduğu ortaya çıktı.

50 yaşındaki saldırgan, önceki gün öğle yemeği saatinde aracını Floransa’nın kuzeyindeki Dalmazia Meydanı’na park etmiş, sakin bir ifadeyle aracından çıktıktan sonra da gözünü kırpmadan tabancasını doğrultup iki Senegalli seyyar satıcıyı öldürmüş, birini ağır yaralamıştı. Ardından aracına binen Casseri’nin ‘öfkesi’ dinmemişti, ikinci hedefine doğru yol aldı: Kent merkezindeki San Lorenzo pazarı. Casseri bu defa da pazar yerini kana buladı. İki Afrikalı sokak satıcısı daha onun namlusundan çıkan kurşunlarla yere yığıldı. Tekrar aracına bindiğindeyse, soluğu bir yeraltı otoparkında aldı, kendi yarattığı teröre noktayı kendisi koyarak, boğazına sıktığı tek kurşunla canına kıydı. Belçika’da yaşanan otobüs durağı katliamıyla yaklaşık olarak aynı saatlerde İtalya halkı da, işte bu seri katliamla sarsıldı. Ancak bu dehşetengiz hikâyenin ardında yatanlar, belki de buzdağının görünen ucuydu. Zira Casseri, cinnet geçiren sıradan bir vatandaştan fazlasıydı. Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R. Tolkien’nin hayranlarına ithaf edilen La Soglia (Eşik) adlı derginin yazarı ve yayıncısı olan Casseri, aynı zamanda ‘Casa Pound’ denen örgütün bir üyesi. Anti-faşist yayın yapan Searchlight dergisinin iddiasına göre söz konusu örgüt, İtalyan Parlamentosu’nun içine kadar sızmış durumda. 2007 yılında, adını Amerikalı milliyetçi şair Ezra Pound’dan alan Casa Pound mensubu aşırı sağcılar, Roma yakınlarındaki bir evi işgal ederek, kökeni 1987 İngiltere’sine uzanan ‘Kan ve Onur’ adlı neo-faşist örgütün görüşlerini, evsizlerin boş evlere yerleşmesine yardım eden bir dernek görünümünde, buradan İtalya’nın tüm büyük kentlerine yaymıştı. ‘İşgal evi’ stratejisiyle hareket ederek Roma, Floransa ve Bologna’da üslenen Casa Pound’un gayretleri meyvesini vermiş olacak ki, ‘Kan ve Onur’un İtalya şubesi işte tam bugünlerde ‘resmen’ açıldı. Bu resmî açılış, Kan ve Onur ile ülkenin parlamento üyeleri arasında ‘olası bağlantılar’a işaret etmesi bakımından önem taşıyor.

Birkaç ay önce, eski İtalya Başbakanı Berlusconi’nin partisinden Domenico Scilipoti, Casa Pound’un düzenlediği bir foruma katılmıştı. Parlamentoda Berlusconi yanlısı grubun üyesi Scilipoti, aşırı sağcı hareketin manifestosunu bizzat hazırlamış, bunun için de 1925’te Benito Mussolini için yazılan bir metni aynen kullanmıştı. Uzmanlar, temmuzda Norveç’i kana bulayan aşırı sağcı Anders Breivik ile Casseri’nin benzerliğine dikkat çekiyor.

TARAF 

HABERE YORUM KAT