1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İtalya, 18 Yaşına Basan Gençlere 500 Euro Verecek
İtalya, 18 Yaşına Basan Gençlere 500 Euro Verecek

İtalya, 18 Yaşına Basan Gençlere 500 Euro Verecek

İtalya’da 18 yaşına basan gençlere, kültür gezileri ve kitap satın almaları için 500 euro verilecek. Amaç gençleri kültürel faaliyetlere teşvik etmek.

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:53A+A-

İtalya’da 18 yaşına basan genççlere 500 euro verilecek. 15 Eylül’de başlayacak uygulamaya göre, gençlere verilecek 500 euro kitaplara, konser, sinema ve tiyatro biletlerine, müze ve doğal park gezilerine harcanabilecek.

Parlamento Başkan Yardımcısı Tommaso Nannicini, uygulama için hükûmetin 290 milyon euro harcayacağını ve bunun iyi bir yatırım olduğunu söyledi.

“Bu uygulama gençlere belli bir yaşa geldiklerinde onlara kucak açan bir topluma ait olduklarını hatırlatacak. Ayrıca kültürel birikimin kendilerini zenginleştirmeleri ve toplumumuzun yapısının güçlendirilmesi açısından ne kadar önemli olduğunu onlara hatırlatacak.” diyen Nannicini, “kültür bonusu”ndan yaklaşık 575 bin gencin yararlanacağını ifade etti.

18 yaşına basanlar, telefon uygulamasıyla edinecekleri “kültür bonusu”nu internette ve mağazalarda kullanabilecek. İtalya hükûmeti gelecek yıl da öğretmenlere meslekî gelişimlerini desteklemek üzere 500 euro vermeyi planlıyor.

Kaynak: AP, Sputnik

Etiketler :

HABERE YORUM KAT