1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsviçreli Hristiyanlar Irak ve Suriye'ye Savaşmaya Gidiyor
İsviçreli Hristiyanlar Irak ve Suriye'ye Savaşmaya Gidiyor

İsviçreli Hristiyanlar Irak ve Suriye'ye Savaşmaya Gidiyor

İsviçreli Hristiyanlar, Suriye ve Irak’taki dindaşlarına destek olmak amacıyla bölgeye savaşmak için gitmeye başladı.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 23:59A+A-

Haksöz Haber

Irak ve Suriye’deki dindaşlarına destek olmak amacıyla İsviçre’den gençler savaşmak için bölgeye gidiyor. İsviçre’de yayınlanan "Sonntagszeitung“un haberi şöyle: “Teröre karşı Haçlı Birliği: İsviçreli Hristiyanlar IŞİD’e karşı savaşa gidiyor”. Kısa bir zaman içinde 10 kişinin bölgeye giderek din kardeşleriyle birlikte IŞİD’e karşı savaştığını bildiriliyor. İsviçre’de savaşa gidemeyen ancak bölgedeki Hristiyanlara destek olmak isteyenlerin de para toplamaya başladığı belirtiliyor.

Sadece maddi yardımda kalmayıp aynı zamanda İsviçrelilerin gizli kamplarda IŞİD’e karşı savaşacak kişileri eğittiği bilgileri de sözkonusu. Suriye’nin kuzeyinde Süryani Askeri Konseyi’ne (Syriac Military Council) katılarak bölgedeki Hristiyanlarla birlikte Haçlı Birliği oluşturan İsviçrelilerin, Suriyeliler, Asuriler ve Keldanilerden oluştuğu belirtiliyor. Bu Süryani askeri konsey ise Peşmergelere bağlı bir konsey. IŞİD’e karşı savaşmak için gidenlerin, kendi ırklarının bölgeden yok edilmesini engellemek istediklerini belirttikleri kaydediliyor. Konsey için savaşan Kamışlı kampında iki kişi (biri 31 yaşında Johann Cosar) ile görüştüğünü bildiren muhabir bu şahsın daha önceden İsviçre ordusunda teğmenlik yaptığını ve bir kaç islamcıyıda vurduğunu anlattığını yazıyor. Bir diğer savaşcı hristiyan ise 42 yaşındaki Gewargis Hanna ise şu sözleri sarfediyor: "bizim için önemli olan hristiyan kültürümüzün, dilimizin ve halkımızın sürekliliğidir“

Haberde, savaşanlara destek olmak isteyen İsviçreli Hristiyanların çeşitli faaliyetlerle para topladıkları aktarılıyor. İki yıldan bu yana maddi destek toplamaya çalışan Suriyeli azınlıkların bugüne kadar 200 bine yakın İsviçre Frankı topladıklarını aktaran dergi, politik destek için İsviçreli Süryaniler Birliği kurduklarını haber veriyor. İsviçre Halk Partisi’nden (SVP) Lukas Reimann’a göre söz konusu kişiler suç işliyor. İsviçre’de yaşayanların başka ülkelerdeki çatışmalara karışmalarının İsviçre’nin tarafsızlığına aykırı olduğunu belirten Reimann, yasalara göre savaşanların açıkça suç işlediklerini hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum