1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsviçre Göçmen Almak Yerine Para Yardımından Yana
İsviçre Göçmen Almak Yerine Para Yardımından Yana

İsviçre Göçmen Almak Yerine Para Yardımından Yana

İsviçre halkı, Avrupa'da sığınma arayan göçmenlere kapılarını açmak yerine göçmen krizinin yaşandığı ülkelere para yardımı yapılması gerektiğini düşünüyor.

02 Eylül 2015 Çarşamba 13:50A+A-

Bern Üniversitesi tarafından binden fazla kişiyle yapılan ankete katılanların yüzde 60,9'u İsviçre'nin insanî krizlerin çözümünde öncü bir rol almasını istedi. Ancak İsviçre'nin kapılarını “mülteci” ve “göçmen”lere açması söz konusu olunca katılımcıların yüzde 83,1'i bu kişilerin ülkeye kabûlü yerine İsviçre'nin "krizden etkilenen ülkelere cömertçe maddî yardım yapması" gerektiğini belirtti.

Katılımcıların üçte ikisi mültecilerin ülkenin refahına zarar vereceğini düşündüğünü söyledi. Ankete katılanların yaklaşık yarısı ise sınırların geçici olarak kapatılması görüşünü savundu.

Balkan Ülkelerine Maddî Yardım

İsviçre hükûmeti ise göçmen krizinden etkilenen Balkan ülkelerine yardım yapacağını, bunun maddî destek şeklinde olabileceğini bildirdi.

İtalya, Almanya, Avusturya ve Fransa'ya sınırı olan İsviçre'nin Avrupa'daki göçmen krizine bakışını AA muhabirine değerlendiren İsviçre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü George Farago, Balkan ülkelerindeki göçmenlerin durumunu ve gelişmeleri Üsküp, Belgrad ve Saraybosna'daki büyükelçiliklerinden takip ettiklerini söyledi.

Farago, sahadaki çeşitli ulusal ve uluslararası aktörlerle de istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

İsviçre'nin göçmenler konusundaki işbirliği çerçevesinde bölgede krizden etkilenen ülkelere yardımda bulunacağını belirten Farago: "Bu yardımlar uluslararası kuruluşlara ve yetkililere maddî destek şeklinde olabilir ancak şu an için miktar belirlenmedi." dedi.

İsviçre'nin NZZ am Sonntag gazetesine göre, Balkan ülkelerine yapılması planlanan yardım 100 bin İsviçre frangı (103 bin dolar) dolayında olacak.

İsviçre'ye Bu Yıl 11 Bin Sığınma Başvurusu

Federal Göçmen Ofisi'nin verilerine göre, 2015'in ilk yarısında İsviçre'ye 11 bin 873 sığınma başvurusu yapıldı. En çok sığınma başvurusu yapanlar arasında Eritreliler bulunuyor. Eritrelileri, Somali, Sri Lanka ve Suriye'den gelen sığınmacılar izliyor.

Yaklaşık 8 milyon nüfusa sahip İsviçre'ye bu yıl 30 bin civarında sığınma başvurusu yapılacağı öngörülüyor.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı bu yıl 350 bini geçti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT