1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstifacı DYP’lilerin Hesapları İncelensin

İstifacı DYP’lilerin Hesapları İncelensin


İstifacı DYP’lilerin Hesapları İncelensin


Çiller’in, “47 vekil tehditle, şantajla istifa ettirildi” sözlerini değerlendiren 28 Şubat’ın yakın tanığı eski bakan Bahattin Şeker, o dönemde DYP’den istifa eden vekillerin hesaplarına bakılması gerektiğini söyledi.

09 Kasım 2012 Cuma 13:37A+A-

Haber: Erol Metin

28 Şubat sürecinin yakın tanığı ve mağduru eski bakan Bahattin Şeker, o dönemde DYP’den istifa eden vekillerin hesaplarına bakılması gerektiğini söyledi. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nca dinlenen 28 Şubat döneminin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, başında bulunduğu DYP’nin parçalanması için yapılan faaliyetleri anlatarak, “DYP’den milletvekili transferleri için ikna odaları kuruldu. Otellerin arka odalarında tehdit, baskı şantaj, vaatlerle 47 milletvekili istifa ettirildi. Doğru Yol bitirilerek Refahyol hükümeti düşürüldü. Azınlık çoğunluğa, çoğunluk azınlığa çevrildi” bilgisini verdi.

“NE OLDU DA HEPSİ BİRDEN İSTİFA ETTİ”

Çiller’in bu çıkışını Akit’e değerlendiren dönemin DYP’li Gençlik ve Spor Bakanı Bahattin Şeker, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 28 Şubat’ın cuntacı generali, şimdinin Sincan Cezaevi sakini Erol Özkasnak’ın katkılarından dolayı “takdir” ettiği gazetecilerin başında gelen Uğur Dündar ve ekibinin operasyonuna maruz kalan Şeker, Çiller’i doğrulayarak “O günleri hepimiz yaşadık. Bir partiden 3-5 kişi kopabilir. İnançları, görüşleri doğrultusunda partiden ayrılabilir. Ama birden ne oldu da 47 kişi DYP’den koptu? Çok sayıda vekilin aynı dönemde partiden istifa etmesi konusunda çok şey konuşuldu. Hakikaten Tansu Hanım’ın söylediklerinin hepsi doğru” dedi.

“HESAPLARINA BAKMAK LAZIM”

Şeker, Karargah’taki cunta ve sivil işbirlikçilerinin yakın takibe aldıkları DYP’li vekilleri farklı yöntemlerle ikna ettiğine dikkat çekti. O hengameli günlerde kulağına gelen duyumları aktaran Şeker, kimi vekilin makam vaadiyle, kimisinin yakınlarını işe yerleştirme, kimisinin ise para karşılığında DYP’den ayrılmasının sağlandığını dile getirdi. Gerçeklerini ortaya çıkacağının altını çizen Bahattin Şeker, istifacı vekillerin hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: “Adamların hepsi istifa etti, DYP’den gitti. O günlerde çok şey konuşuluyordu. Kimisine ileriki yıllarda kendisine siyasi öncelik, makam verileceği söylenip istifaya teşvik edildi. Kimisi için işte akrabalarını bir yerlere yerleştirdi, kimisi para karşılığında ayrıldı. Ama kim ne aldı, ne verdi bilemiyorum. Adamların o günkü hesaplarına, kitaplarına bakmak lazım. Zamanla her şey çıkıyor, bunlar da çıkar.”

“ÇIKIP KENDİLERİ AÇIKLASINLAR”

En zor zamanlarında seçildikleri DYP’yi bırakıp başka partilere transfer olan milletvekillerin neden istifa ettiklerini kamuoyuna açıklamalarını isteyen Şeker, “Herkese farklı bir baskı uygulandı. Kimisi korkutuldu, kimisine ihtilal oluyor dendi. Esas istifa edenlerin gelip niçin gittiklerini, ne olduğunu, ne edildiğini anlatmaları lazım. Onlar gelip konuşsun” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT