1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstanbul’dan Mursi ve İhvan’a Binlerce Selam (FOTO)
İstanbul’dan Mursi ve İhvan’a Binlerce Selam (FOTO)

İstanbul’dan Mursi ve İhvan’a Binlerce Selam (FOTO)

Fatih’te binlerce kişi Mısır’daki askeri darbeye karşı Mursi ve Müslüman Kardeşler’e destek vermek için yürüdü.

05 Temmuz 2013 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

DİĞER İLLERDE YAPILAN EYLEMLER

ADANA

ANKARA

ANTALYA

BARTIN

BATMAN

DİYARBAKIR

ISPARTA

İSTANBUL

İZMİR

KOCAELİ

MUŞ

SALİHLİ

SAPANCA

SİVAS

TATVAN

TRABZON

VAN

YALOVA

Mısır’da çarşamba günü ordunun yönetime el koyup cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden almasına yönelik bir tepki de İstanbul’dan geldi. Fatih Camii’nde buluşan binlerce kişi Cuma namazı sonrasında hep birlikte Saraçhane Parkı’na yürüdü. Yolu trafiğe kapatan binler tekbirler ve sloganlarla Mursi’ye ve Müslüman Kardeşlere destek verirken yine sloganlarla darbecileri, İsrail ve ABD’yi telin ettiler. Mısırlı Müslüman Kardeşlerin bu darbeyi alnının akıyla atlatabileceğine olan inançlarını ortaya koydular.

“Müslüman Kardeşlerin Yanındayız!”

Türkiyeli Müslümanlar imzası ile yapılan ve Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde “Mısır’da Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!”, “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek! İslami Direniş Kazanacak!”, “We Support The Resistance of Our Muslim Brothers in Egypt!” yazılı pankartlar açılırken taşınan dövizlerle “İslami Hareket Engellenemez!” mesajı verildi.

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Birçok İslami kurumun destek verdiği eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nden İdris Şekerci, Anadolu Platformu’ndan Ahmet Çamurlu, Araştırma ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Şemsettin Özdemir ve Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak ve Müslüman Kardeşler’den Mahmud Salim’in birer konuşması oldu.

“Müslüman Kardeşler’le İftihar Ediyoruz!”

İlk olarak söz alan Rıdvan Kaya, konuşmasına Mısır’daki darbenin, hukuksuzluğun ve zorbalığın karşısında güçlü bir direniş olduğunu dile getirerek başladı. Darbecilere boyun eğmeyen İslami hareketin örnek oluşturduğunu söyleyen Kaya, Müslüman Kardeşlerin bu duruşuyla ümmetin iftihar etmesi gerektiğini söyledi. Kaya İhvan-ı Müslimin’in Seyyid Kutupların, Hasan el-Bennaların cesur tavrını bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini vurguladı.

“Mısır Halkı Meydanları Doldurdu!”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır halkının Tahrir’de dahil birçok meydanı doldurduğunu ifade etti. Halkın cuntaya boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini söyleyen Yıldırım ABD ve İsrail kuklası Sisi’nin zor durumda kaldığını ve orduda kopmalar yaşandığını belirtti. Sisi ve diğer muhalefetin Mursi ile tekrar görüşmek zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım son olarak Mısır ordusuna seslenerek “Esas saldırmanız gereken yer İsrail’dir, adam olun da halka silah tutmayın!” dedi.

“Zulüm İle Abat Olunmaz!”

İdris Şekerci, yaptığı konuşmada egemen güçlerin demokrasiye helvadan yapılan putlar gibi baktığını ve gerektiğinde ortadan kaldırdığını ifade etti. Halka rağmen zulüm ile abat olunamayacağını belirten Şekerci tuzak yapanların tuzaklarının Allah tarafından bozulacağını belirtti ve Mısır halkı için temennilerde bulundu.

“Darbe Müslümanlara Yapılmıştır!”

Eylemde söz alan Ahmet Çamurlu, canını ortaya koyarak dik duran Mursi’ye ve onuruna sahip çıkan Mısır halkına selam ederek başladığı konuşmasında darbenin Mısır’daki Müslümanlara yapıldığını vurguladı. Müslümanların duruşlarının Amerikan Emperyalizmini korkuttuğunu dile getiren Çamurlu direnen Mısır halkının zafere ulaşacağını belirtti.

“Darbe Kabul Edilemez!”

Eylem dahilinde konuşma yapan Şemsettin Özdemir, Mısır’da ordunun halka silah çekmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Özdemir, Mursi iktidarının meşru olduğunu ifade ettiği konuşmasında Türkiyeli Müslümanların darbeyi destekleyemeyeceğini ifade etti.

“Sisi Mursi’yle Görüşmek Zorunda Kaldı!”

Abdurrahman Dilipak, konuşmasına “"Mehmedim sevinin başlar yüksekte/Ölsek de sevinin eve dönsek de!” dizelerini okuyarak başladı. Mısır’da tüm meydanların Mursi destekçileri tarafından doldurulduğunu ve Mısır ordusunun büyük bir karışıklık yaşadığını belirten Dilipak ordunun için ayrılmalar yaşandığını ve cumhurbaşkanlık sarayının Mossad kontrolündeki özel güçler tarafından korunduğunu ifade etti. Sisi’nin Mursi ile görüşüp onu kendi rızasıyla görevi bırakmaya ikna etmeye çalıştığını fakat Mursi’nin kesin bir dille reddettiğini vurgulayan Dilipak muhalefetin köşeye sıkıştığını dile getirdi.

Müslüman Kardeşler de Eylemdeydi

Eylemde Müslüman Kardeşler’i temsilen bir konuşma yapan Mahmud Salim Mısır’ın özgür insanların direnişi bırakmayacağını ve darbeye karşı dik duracaklarını ifade etti.

“İslami Hareket Engellenemez!”

Mısır, Filistin, Özgür Suriye ile Tevhid bayraklarının taşındığı eylemde “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “Seyyid Kutup, el-Benna, Selam Olsun İhvan’a!”, “Paşaların Tankı Susturamaz Halkı!”, “Uyan, Diren, Özgürleş!”, “Tevhid, Adalet, Özgürlük!”, “İşbirlikçi Zalimler Hesap Verecek!”, “Katil İsrail, Katil ABD!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” sloganları atıldı.

FOTO: Gökhan Ergöçün / Haksöz-Haber

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

20130705-y-fatih-misir-eylem-01.jpg

20130705-y-fatih-misir-eylem-03.jpg

20130705-y-fatih-misir-eylem-08.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum