1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da Tüm Vapur Seferleri İptal Edildi
İstanbul'da Tüm Vapur Seferleri İptal Edildi

İstanbul'da Tüm Vapur Seferleri İptal Edildi

Ege ve Marmara'da uyarısı yapılan fırtına etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da tüm vapur seferleri iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsleri ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Çanakkale'de deniz

31 Ocak 2015 Cumartesi 14:24A+A-

Marmara ve Ege bölgesi için önceki uyarısı yapılan kuvvetli fırtına etkili olmaya başladı. Fırtına hava ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. THY 100'den fazlı seferini iptal etti. Şiddetli lodos nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi.

İSTANBUL'DA UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın ile 1 Şubat'ta Atatürk Havalimanı bağlantılı bazı uçak seferlerinin olumsuz hava şartları nedeniyle havayolu şirketlerince iptal edildiğini bildirdi.

DHMİ'den yapılan yazılı açıklamada, 30-31 Ocak ve 1 Şubat'ta gerçekleştirilmesi planlanan seferlerden bazılarının, elverişsiz hava koşulları yüzünden iptal edildiğinin ilgili havayolu şirketleri tarafından duyurulduğu belirtildi.

THY 229 SEFER İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın yapacağı 229 seferi "meteorolojik rapor doğrultusunda olumsuz hava koşulları beklendiği" gerekçesiyle iptal etti.

THY, iptal edilen iç ve dış seferleri internet sitesinden açıkladı. İptallerle ilgili yapılan açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

İDO VE BUDO İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüsleri ve  İstanbul Deniz Otobüsleri seferlerinden bazıları olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, bugünkü 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07.15 Yalova-Yenikapı, 07.30 Yenikapı-Bursa, 07.30 Bursa-Yenikapı, 08.15 Yenikapı-Yalova feribot seferleri ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 08.40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 09.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) ile 10.45'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 12.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 13.45'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri şiddetli lodos nedeniyle programdan kaldırıldı.

İSTANBUL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünün tahminine göre, İstanbul'da hafta sonu kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor. 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, hafta sonu güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen lodosun, zaman zaman saatte 60 ile 80, zaman zaman da 80 ile 100 kilometre ile tam fırtınaya dönüşmesiyle kuvvetli sağanağın beklendiği belirtildi. 

Açıklamada bu durumun olumsuz durumlara yol açabileceği kaydedilerek, "Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, su baskını ve ulaşımın aksaması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı ve tedbirli olmaları, can ve mal güvenlikleri bakımından önem arz etmektedir" denildi.

ÇANAKKALE'DE ULAŞIM DURDU

Çanakkale'de fırtına sebebiyle feribot seferleri iptal edildi, iskelelerde araba kuyrukları oluştu. Bazı TIR şoförleri, 16 saattir boğazı geçmek için beklediklerini söyledi.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, Çanakkale'de günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Şehirde en çok deniz ulaşımını aksattı. Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri üç gün yapılamazken Çanakkale Boğazı'nda da iptal edilen seferler oldu. Lapseki-Gelibolu feribot seferlerinin iptal olması sebebiyle arabblar Çanakkale-Eceabat hattına yönlendirilince kuyruklar oluştu. Bu hatta seferlerin yetmemesi yüzünden Çanakkale Feribot İskelesi'nden şehir merkezine kadar olan kısımda da TIR kuyrukları oluştu. TIR şoförleri, geçmek için daha önce Lapseki'de beklediklerini, oradaki feribotların çalışmaması sebebiyle Çanakkale-Eceabat hattına yönlendirildiklerini belirterek, 16 saattir beklediklerini anlattı. Kimi sürücüler de 5 saattir feribot kuyruğunda beklediğini söyledi.

EGE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran kuvvetli fırtınanın saatteki hızı bazı bölgelerde 60 kilometreye kadar ulaştı.

Fırtına nedeniyle daha önce iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındakiseferlere ek olarak Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, ancak fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normal olarak yapılabileceğini, ayrıca, yaşanan yoğunluk nedeniyle Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

BEŞİKTAŞ'TA AĞAÇ DEVRİLDİ

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan lodos nedeniyle, Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde yol kenarında bulunan ağaç devrildi. Devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı; şans eseri yaralanan olmadı.

Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı.

Trafik, ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

HABERE YORUM KAT