1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da MKP Örgütüne Yönelik Operasyon
İstanbul'da MKP Örgütüne Yönelik Operasyon

İstanbul'da MKP Örgütüne Yönelik Operasyon

İstanbul'da, (Maoist Komünist Parti) MKP'ye yönelik düzenlenen helikopter destekli hava operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 07:55A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (Maoist Komünist Parti) MKP'ye yönelik polis helikopterinin de desteğiyle operasyon düzenledi. 

Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekiplerinin de aralarında olduğu 800 polis, başta Sultangazi ve Sancaktepe olmak üzere 10 ilçede tespit edilen 30 adrese baskın yaptı. Polis ekipleri 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu tüfek ile bir tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin örgütsel eylemlerle 1 Mayıs'ta emniyet güçlerine taş, sopa ve molotofkokteyli ile saldıran yüzleri maskeli kişiler oldukları bildirildi. 

Operasyon sırasında Sultangazi İsmet Paşa Caddesi'nde çöp ve yol kenarına bırakılan tahtaları yüzleri maskeli bir grup ateşe vererek yolu trafiğe kapatmaya çalıştı. Çevik Kuvvet ekipleri TOMA yardımıyla yanan çöpleri söndürerek, yolu tekrar trafiğe açtı. Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi

AA

HABERE YORUM KAT