1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. İstanbul'da Fuat Avni Operasyonu
İstanbul'da Fuat Avni Operasyonu

İstanbul'da Fuat Avni Operasyonu

İstanbul merkezli dokuz ilde çok sayıda internet haber sitesine yönelik operasyonlar düzenlendi.

22 Temmuz 2016 Cuma 17:28A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul'da Fuat Avni'nin tespit edilmesi ve FETÖ lehine yayın yapan internet sitesi yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde Paralel yapıya (PDY) yönelik İstanbul merkezli 9 ili kapsayan bir operasyon düzenledi.

Operasyon PDY propagandası yaptığı belirlenen sosyal medya, sanal alem ve internet medyasına yönelik operasyon düzenlendi. PDY’nin amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber isimli internet site ve yöneticileri gözaltına alındı.

Aralarında kamuoyunda ilk Fuat Avni olarak bilinen Said Sefa'nın da bulunduğu 28 şüpheli emniyete götürüldü. Haklarında 'Toplumda Algı Oluşturmak', 'Devlet Büyüklerini Küçük Düşürmek, Resmi Kurumlarını İtibarsızlaştırmak' ve 'Darbeye Zemin Hazırlamak İçin Örgütlü Olarak Hareket Etmek' suçları kapsamında işlem başlatıldı.

Emniyetteki sorguları devam eden 28 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT