1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstanbul’da, Amerika’sız ve İran’sız Bir ‘Suriye Toplantısı..’
İstanbul’da, Amerika’sız ve İran’sız Bir ‘Suriye Toplantısı..’

İstanbul’da, Amerika’sız ve İran’sız Bir ‘Suriye Toplantısı..’

40 yıl sonra İran devriminden geriye, Dünya Müslümanlarına verilen hemen hiçbir olumlu mesaj kalmadığı gibi; Şarq’a da ‘Batı’ya da Hayır!.’ sloganları yerini, peşine takıldıkları Rusya’nın kendilerini oyuna getirdiğinin hayıflanması kaldı.

28 Ekim 2018 Pazar 12:06A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Dün İstanbul’da, Türkiye Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Rusya Lideri Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Başkanı Emmanuel Macron’un katılımıyla 4’lü bir zirve toplantısı yapıldı. Toplantıya BM Gn. Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Stappan De Mistura da katıldı. 

Bu satırlar yazılırken, hangi konularda görüş birliğine varıldığı - varılmadığı hususlarında herhangi bir açıklama yapılmamış idiyse de, konu, ‘Suriye Buhranı’na çözüm aramak açısından, yeni bir uluslararası teşebbüs.. 

Sonucu ne olursa olsun, bu 4’lü toplantı, bu konuda bir ilk.. Çünkü, Suriye Buhranı konusunda bu zamana kadar Amerikan çizgisinde hareket eden Almanya ve Fransa’nın, Amerika’nın dışlandığı bir toplantıya katılıp Türkiye ve Rusya’yla birlikte hareket etmek istediklerini ortaya koymuş olmaları ve Amerikan cephesinde bir çatlak teşkil etmesi, son derece önemli.. 

Yazının Devamı >>>