1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'İstanbul'da 203 Kişi Gözaltına Alındı'
'İstanbul'da 203 Kişi Gözaltına Alındı'

'İstanbul'da 203 Kişi Gözaltına Alındı'

İstanbul Valisi Şahin,1 Mayıs dolayısıyla çıkan olaylarda 203 kişinin gözaltına alındığını, olaylarda 6 emniyet mensubu ve 18 göstericinin yaralandığını bildirdi.

01 Mayıs 2015 Cuma 23:05A+A-

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. 

İstanbul'da 1 Mayıs'ta kutlama için izin verilen alanlarda herhangi bir olaya rastlanmadığını, 1 Mayıs'ın birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını dile getiren Vali Şahin, "İstanbul'da işçilerimizin, halkımızın büyük bir çoğunluğu yapılan yasa dışı çağrılara itibar etmemiş ve yasal zeminlerde bayramlarını kutlamışlardır" diye konuştu.

Şahin, az da olsa zaman zaman çeşitli alanlarda Taksim'e çıkmak isteyen gruplarla karşılaşıldığını ifade ederek, "Personelimiz bunlara da oldukça orantılı ve sabırlı şekilde müdahale ederek herhangi bir yasa dışılığın oluşmasına engel olmuşlardır. Özellikle halkımızın, işçilerimizin sağduyusundan dolayı teşekkür ediyorum. Görev yapan ham amir hem memur bütün güvenlik görevlilerimize, başta Sayın Valimiz olmak üzere teşekkür ediyorum" dedi. 

"Bu sene katılım ve olaylar az oldu"

Vali Vasip Şahin, basın mensuplarının geçen yıla kıyasla bu senenin nasıl geçtiğine ilişkin sorusu üzerine, "Geçen yıl burada değildim ama arkadaşlarımın vermiş olduğu bilgiye dayanarak, bu sene az oldu. Olaylar da ve katılım sayısı da çok az oldu. Zannediyorum Türkiye ve İstanbul bu anlamda gittikçe normalleşecek" dedi.

Şahin, gözaltı ve yaralı sayısına ilişkin soruya, "Şu ana kadar 203 gözaltı var. Onlarla ilgili adli işlemler devam ediyor. 6 polis memuru arkadaşımız ve 18 gösterici yaralı. Hamdolsun ağır yaralımız yok. Genellikle ayakta tedavi edilen yaralılarımız" yanıtını verdi. 

Sosyal medyada, 16 yaşındaki bir çocuğun gaz fişeğinden yaralandığı ve Bayrampaşa'da tedavi gördüğüne ilişkin söylenti olduğunun ifade edilmesi üzerine Şahin, henüz bu konuda kendilerine gelen bir bilgi olmadığını söyledi.

Altınok: Meydan ikinci bir emirden sonra açılacak

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok da yönetici kadrosuna, emniyet personeline ve 1 Mayıs'ın kutlanması noktasında sağduyuyla davranan İstanbullulara teşekkür ederek, tedbirlerin devam ettiğini vurguladı.

Altınok, şu bilgileri verdi:

"18.00'den sonra sadece Levent-Yenikapı metrosu ve Tünel hariç olmak üzere trafikteki alınan tedbirlerin tamamı kaldırılmış olacak. Tepebaşı-Şişli arasındaki yol kapalı kalacak, diğerlerinin hepsi açılacak. Füniküler kapalı. Onların da ilerleyen saatlerde tekrar açılması için gayret göstereceğiz. Hem basınımıza hem İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimize hem de görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah kaza bela vermeden bugünü sağlıklı bir şekilde atlatmamızı nasip etti. İnşallah gelecekteki 1 Mayısların bugünlerden daha güzel, daha sağlıklı ortamlarda yapılmasını temenni ediyorum." 

Gazetecilerin Taksim Meydanı'na ilişkin sorusuna karşılık Altınok, "Meydan ikinci bir emirden sonra açılacak. Taksim Meydanımızdaki tedbirlerimiz devam ediyor. Yoğun bir şekilde molotof, Okmeydanı'nda iki tane el yapımı bomba ve buna benzer mühimmat ele geçirildi" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum