1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İstanbul'a Yeni Başsavcı
İstanbul'a Yeni Başsavcı

İstanbul'a Yeni Başsavcı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Terörden Sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan getirildi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 02:05A+A-

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından İstanbul Adliyesi'nde önemli bir görev değişimi yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine, Terörden Sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan getirildi. Başsavcı Hadi Salihoğlu ise İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı olarak görevlendirildi.

Salihoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden İstanbul Başsavcılığı’na atanmıştı. Hadi Salihoğlu yaklaşık 2,5 yıl bu görevi sürdürdü.

17-25 Aralık sürecinde terör savcısı olarak görev yapan İrfan Fidan, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalar yürüttü. “Selâm-Tevhid’de kumpas soruşturması” kapsamında Fethullah Gülen ve polisler hakkında dava açtı. Fidan, HSYK kararnamesi ile Ocak 2015’te Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Soruşturmalara devam eden Fidan, MİT TIR’larının durdurulması, gazeteciler Can Dündar-Erdem Gül davası, “Balyoz’da kumpas” iddialarına ilişkin soruşturmaları yürüttü.

Ocak 2016’da ise Terörden Sorumlu Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Yaklaşık 7 aydır İstanbul’daki Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturan Büro'nun başındaydı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT