1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul Trafiğinde Okul Alarmı
İstanbul Trafiğinde Okul Alarmı

İstanbul Trafiğinde Okul Alarmı

2,5 milyon öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul'da yoğunlaşacak trafiğe karşı bazı önlemler alındı. Toplu taşıma araçları öğlene kadar ücretsiz olacak, ek otobüsler tahsis edilecek.

15 Eylül 2014 Pazartesi 03:32A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, pazartesi günü okulların açılması nedeniyle alınan önlemlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Topbaş, ilk gün toplu taşıma araçlarının saat 6:00-13.00 arasında ücretsiz olacağını söyledi. 

Kazı çalışmalarına da ara verileceğini söyleyen Topbaş, okul servislerinin İSPARK'tan 14.00'a kadar ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.

'Bireysel araçlar tercih edilmesin'

Çocuklarını okula gönderen ailelere de çağırıda bulunan Topbaş, "Öğrencilerin, ailelerin ve velilerin heyecanının yatıştırması adına İstanbullulardan özellikle pazartesi itibariyle mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, mümkün olduğunca bireysel taşıma araçlarını tercih etmemelerini rica ediyoruz. Pik saatlerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını öneriyoruz" dedi.

Ek otobüs seferleri

Topbaş "Özellikle 06.00-13.00 arasında ilk gün toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Arzu ediyoruz ki bunlar tercih edilsin. Yine toplu taşıma araçlarına ilaveler yaptık. 400 bin insanımızı taşıyacak destek otobüsleri devreye sokuyoruz. Bu çalışmalarda özellikle bin 200 polis, 800 jandarma ve bin zabıta birlikte görev yapacak. Hem okul önlerindeki yoğunluğu giderme, trafiğe çözüm ve çok önemsediğimiz okul önlerinde başta olmak üzere uyuşturucu gibi sıkıntılı ortamların oluşmaması için görevlerini sürdürecekler." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 2 milyon 500 bin öğrenci ve 110 bin öğretmen eğitim ve öğretim yılına başlayacak.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT