1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Kudüs Eylemi
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Kudüs Eylemi

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Kudüs Eylemi

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki amacıyla Sütlüce Kampüsünde cuma namazı öncesi bildiri okudular.

08 Aralık 2017 Cuma 15:21A+A-

Grup adına Eyyüp Tayyip Demirhan’ın okuduğu bildirinin tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

“Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır!” Hadis-i Şerifini kendine düstur edinmiş ümmetin gençleri, Ticaret Üniversitesi öğrencileri kültürsüz, milletsiz, eşkıya devlet ABD‘nin aldığı karar neticesinde Kudüs’ün, işgalci devlet İsrail’in başkenti olarak kabul etmesini İslam’a ve müslümanlığa açık bir meydan okuma olarak görmektedir. Kudüs ve Filistin davamız koltuğu sallanmakta olan başkan Trump’ın koltuğunu korumak için oyuncak olarak kullanılamayacak kadar mukaddes ve kutsal bir davadır. Kaldı ki Kudüs’ün kaderinin tayini fani birinin iki dudağı arasından dökülecek sözlerle değil Allah’ın(c.c) iradesinin tecelli etmesi ile olacaktır.  Bu mukaddes beldenin huzurunu kaçıran elbet Allah’ın gazabına uğrayacaktır.

Unutulmamalıdır ki Allah nurunu tamamlayacaktır bizlere düşen ise tamamlanacak nura paydaş olamaktır. Vakit birlik olma vaktidir. Kudüs onurumuzdur, Kudüs bizimdir!

Selam olsun zulme direnenlere, Selam olsun İslam’ın onurunu yere düşünmeyenlere, Selam olsun tanka taş atıp şehit tahtından Rabbe gülümseyen Filistinlilere, Selam olsun sokaklarda caddelerde üniversitelerde özgür Kudüs’ü haykıranlara, Birleştikçe güçleneceğiz! Güçlendikçe seslerimiz arşı titretecek!

Bildiri metni okunurken gruptakiler ABD ve İsrail aleyhine ‘’Katil İsrail İşbirlikçi ABD, Ticaret’ten Kudüs’e Direnişe Bin Selam, Kanımız Canımız Feda Olsun Aksa’ya’’ sloganları attılar. Öğrenciler tekbir getirip eylemlerine son verdiler.

1-023.jpeg

2-(1)-029.jpg

3-102.jpg

Haber-Foto: İsmail Hakkı Karagüzel

HABERE YORUM KAT

1 Yorum