1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da “Zulüm Günü”
İstanbulda “Zulüm Günü”

İstanbul'da “Zulüm Günü”

İstanbul’da “işgal kuvvetlerinin” tek kurşun atmadan tören ve kutlamalarla İstanbul’u terk etmesinin 88. yılı bugün “coşku” ile kutlandı!

06 Ekim 2011 Perşembe 15:51A+A-

88 yıl önce İstanbul, yaşatılmasına karar verilen Ankara Hükümeti’ne belli şartlarla teslim edildi. Hem de öyle bir bozgun havasında değil, kutlamalar ve törenlerle kenti terk etti işgal kuvvetleri. Mustafa Kemal’in de dediği gibi “Geldikleri gibi gittiler.” Ellerini kollarını sallaya sallaya, hiçbir direnişle karşılaşmadan teslim aldıkları İstanbul’u tek bir kurşun sıkmadan terk ettiler.

Bugün bu “büyük kurtuluşun” 88. yılı törenlerle kutlandı. İstanbul’un ana arterlerinin kapatılıp on binlerce kişinin mağdur edildiği kutlamalar saatlerce sürdü. Okul çocuklarının taşındığı kalabalıklarla Vatan Caddesi’nde düzenlenen kutlamalara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman da katıldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın “Eşsiz güzelliği ile dünyanın en müstesna şehirlerinden olan İstanbul'umuzun kurtuluşunun 88. yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. Bu anlamlı gün Cumhuriyetimiz için dönüm noktası olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman askerlerimizi hayırla ve rahmetle anıyorum. İstanbul geçmişi ile değil geleceği için de artık gurur duyduğumuz şehir haline gelmiştir.” 

Topbaş’ın, nutkunu irat ettiği saatlerde on binlerce İstanbullu kapatılan yolların çilesini çekiyordu. Araç kuyruklarının İstoç’a, Şirinevler’e dayandığı Millet ve Fevzipaşa caddeleri ile Vatan Caddesine çıkan bütün yolların ve ara sokakların hınca hınç araçlarla dolduğu kutlamalar sonucu binlerce kişi işine geç kalırken, İstanbul’un en donanımlı hastanelerinin bulunduğu bu bölgede ambulanslar da zamanında hizmet veremedi; yüzlerce hasta zor bela telefonla aldıkları hastane randevularına yetişemedi.

İstanbul’da yapılan her kutlamada yaşanan bu rezalet konusunda bir şey yapılmaması ise oldukça ilginç. Bu rezalete rağmen sorumluların hala pişkince çıktıkları araçlarda halkı selamlayıp nutuk atmaları ise sıkıntının yaşandığı saatlerde öfkeden patlayan halkın öfkesinin bilince dönüşmemesinden kaynaklanıyor olsa gerek. Normal şartlarda sorumluların kitle iletişim araçlarında halktan özür dileyip hesap vermesi gereken bu olay maalesef yanlı ve yansız medyaca akşam “İstanbul’un 88. Kurtuluş yıldönümü coşku ile kutlandı” spotları ile takdim edilecek. Milyonlarca insanın yaşadığı kentin tam bir “Deli Dumrul” mantığı ile kilitlendiği, on binlerce kişinin mağdur edildiği bu uygulamadan dolayı hesap verme gereği duyulmuyorsa burada yolunda gitmeyen ciddi bir şey vardır demektir.

Murat Ayar / Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

6 Yorum