1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!
İsrailli Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!

İsrailli Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!

Bu sabah onlarca İsrailli yerleşimcinin el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 17:39A+A-

Mescid-i Aksa'yı bölme planına ve İsrailli yerleşimcilerin baskınlarının yoğunlaşmasına tepki olarak başlatılan Kudüs İntifadası sürerken, onlarca yerleşimcinin bu sabah (10 Şubat Çarşamba) el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgalci İsrail polisinin ve özel kuvvet görevlilerinin baskın boyunca İsrailli yerleşimcilere eşlik ettiğini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda etraflarını kuşatarak yerleşimcilere kimseyi yaklaştırmadığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı, işgalci İsrail polisinin bu sabah 32 yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşmasını sağladığını ifade etti.

Bu arada, işgalci İsrail güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine hâlâ izin vermediği ve kadınların Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde Kur'ân-ı Kerîm okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri bildirildi.

İşgalci İsrail’in teşviki ve desteğiyle hareket eden İsrailli yerleşimciler baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT