1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “İsrail’in Müdahalesi Dünyada Yasal Gibi Karşılandı”
“İsrail’in Müdahalesi Dünyada Yasal Gibi Karşılandı”

“İsrail’in Müdahalesi Dünyada Yasal Gibi Karşılandı”

Gazze’deki ablukayı delmek için yola çıkan “Zaytouna” isimli gemide bulunan İsveçli aktivist Ringqvist “İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahalesi dünyada yasal gibi karşılandı. Hiçbir ülke bize yardım etmedi.” dedi.

23 Ekim 2016 Pazar 15:03A+A-

İşgalci İsrail’in “Zaytouna” isimli gemiye uluslararası sularda “yasa dışı” bir şekilde müdahale etmesinin ardından alıkonulan 13 kadın aktivistten biri olan Emma Ringqvist, “İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahale etmesi dünyada yasal gibi karşılandı. Hiçbir ülke bize yardım etmedi.” diye konuştu.

“Gazze’deki Ablukaya Dünya Sessiz”

AA’da yer alan habere göre, İşgalci İsrail’in, Özgürlük Filosu Koalisyonu’na bağlı gemideki kadın aktivistlere müdahale etmesinin ardından gözaltına alınan İsveçli aktivistlerden Emma Ringqvist, yaşadıklarını anlattı.

Dünyanın yaşananlar karşısında gözlerini ve kulaklarını kapattığını belirten Ringqvist, “Göteborg’da yaşayan bir müzik öğretmeniyim. İsrail’in Gazze ablukasını kırmak için 12 kadın aktivistin bulunduğu Zaytouna gemisine 13. kadın aktivist olarak ben de seve seve katıldım. Bu seyahati sadece siyâsî nedenle yaptık. Zira Gazze’deki ablukaya dünya sessiz, hükümetler sessiz. Böyle bir gezi planlayarak medyada dikkat çekip dünyanın sessizliğini bozmak istedik. Buna rağmen, İsrail askerlerinin uluslararası sularda gemimize yasa dışı müdahale etmesi dünyada yasal gibi karşılandı. Hiçbir ülke bize yardım etmedi.” dedi.

“Çok Sinirlendik, Çok Kızdık”

İşgalci İsrail’in “yasa dışı” bir eylemle uluslararası sularda kendilerine müdahale etmesini kişiliklerine hakaret olarak algıladıklarını söyleyen Ringqvist, “Silahsız 13 kadın sâdece barış için küçük bir teknede yol alırken, İsrail donanmasının müdahalesini görünce özgürlüğümüze, kişiliğimize hakaret edilmiş gibi algıladık. Çok sinirlendik, çok kızdık. Ama dünyanın sessiz kalmasından dolayı İsrail’in bu yasa dışı müdahaleleri sanki yasal hâle gelmiş. Bu durum bizi oldukça üzdü.” ifadesini kullandı.

“Gazze’de Normal Bir Hayat Yok”

İki gün işgalci İsrail tarafından alıkonulduktan sonra Madrid’e gönderildiklerini, oradan da geçen hafta İsveç’e geldiğini anlatan Ringqvist, İsrail’de kaldıkları iki gün kötü muamele görmediklerini söyledi.

Gazze’nin özgürlüğüne kavuşması için mücadeleden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ringqvist, “Gazze’de normal bir hayat yok. İnsanlar özgür yaşamıyor. Tedavi olmak için ilaç bulamıyor. Gıda ve su sıkıntısı büyük. Birleşmiş Milletler (BM) bir şey yapmıyor, sessiz. Bizim yaptığımız eylem küçük gibi görülebilir ama nehirler de görece küçük, birleştikleri zaman okyanusları oluştururlar.” diye konuştu.

Ne Olmuştu?

İşgalci İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu delmek için uluslararası sivil girişim olan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun organize ettiği “Kadınlar Gazze’ye Doğru” girişimine bağlı iki gemi 14 Eylül’de Barcelona limanından hareket etmiş, bunlardan yoluna devam eden “Zaytouna” adlı gemiye 5 Eylül’de işgalci İsrail donanması uluslararası sularda “yasa dışı” bir şekilde müdahale etmişti.

HABERE YORUM KAT