1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der'den Akbank Sanat'a Tepki
Özgür-Derden Akbank Sanata Tepki

Özgür-Der'den Akbank Sanat'a Tepki

Özgür-Der, İsrailli müzik grubu Adama Emsemble’nin, İstanbul’da yarın ve ertesi gün konser verecek olmasına tepki gösterdi.

23 Haziran 2011 Perşembe 13:28A+A-

Sabancı grubuna ait Akbank sponsorluğunda İsrailli müzik grubu Adama Ensemble Türkiye’ye davet edilmesi hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer, Türkiye toplumunun Filistin konusundaki duyarlılığı açık iken, Mavi Marmara saldırısı sonrasında Siyonist çeteye olan haklı tepkiler doruk noktasına çıkmış iken kimsenin kültürel etkinlik kılıfı altında İsrail’i sevimli kılmaya hakkı olmadığını belirtti. Konserin iptal edilmesinin talep edildiği açıklamada “Filistin’de işgal ve ambargo sürdükçe Siyonist çeteyi meşrulaştırıcı her türlü girişime karşı çıkmaya devam edeceğiz.” denildi.

Özgür-Der Genel Merkezi’nden yapılan açıklama:

İsrail’i Sevimli Kılma Çabalarına İzin Vermeyeceğiz!

23 Haziran 2011

Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kardeşimizi şehit eden, onlarcasını yaralayan Siyonist çeteyle ilişkilerin bozulması birilerinin huzurunu kaçırmaya devam ediyor. Siyonist lobinin gönüllü üyeleri bir müddettir kültürel etkinlik kılıfını kullanarak İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye çalışıyorlar. Üstelik o kadar pervasızlar ki Mavi Marmara olayının yıldönümünde bir müzik grubunu davet edebiliyorlar. Ya da 20 kişinin şehit edildiği günün arifesinde İsrailli tiyatro grubunu davet etme yüzsüzlüğünde bulunabiliyorlar.

Siyonist lobinin gönüldaşları İsrail’i meşrulaştırma çabalarından vazgeçmiyor. Şimdi de Sabancı grubuna ait Akbank sponsorluğunda İsrailli müzik grubu Adama Ensemble Türkiye’ye getirilmeye çalışılıyor. Grubun, Akbank Sanat tarafından organize edilen Akbank Caz Günleri Festivali'nde yarın saat 18.00 ile ertesi gün saat 20.00'de Beyoğlu'ndaki Akbank Sanat Merkezi'nde sahneye çıkacağı duyurusu yapılmakta.

Organizasyonu yapan Akbank Sanat yetkilileri konserin politik olmadığını söz konusu konserle iki ülke arasında barış sağlanabileceğini iddia edebiliyor. Hiç kimse Siyonist çeteye ait tiyatro, müzik, spor gibi unsurları masum göstermeye çalışmasın. İsrail’in siyasal yollardan elde edemediği meşruiyetini bu tür unsurlar üzerinden başarmaya çalıştığı gerçeği örtülemez. Eğer gerçekten sanatçı ve duyarlılıkları olan insanlar iseler açık bir şekilde İsrail’i mahkûm etmeye çalışırlar.

Türkiye toplumunun Filistin konusundaki duyarlılığı açık iken, Mavi Marmara saldırısı sonrasında Siyonist çeteye olan haklı tepkiler doruk noktasına çıkmış iken ister hükümete ait kurumlar olsun, ister belediyeler olsun isterse de özel kurumlar olsun kültürel etkinlik kılıfı altında herhangi bir etkinlik yapamazlar. Aksi durum açık bir şekilde Filistin halkına düşmanlık, İsrail’e dostluk anlamına gelmektedir. İşgal, vahşet, zulüm ve soykırımı sistematik olarak uygulayan yasadışı bir devlete ait müzik topluluğunun notalarından ancak kan damlar. Sorumsuz bir şekilde gasp çetesine ait müzik topluluğunu Türkiye’ye davet edenler bu konseri iptal etmeli ve tüm Filistin dostlarından özür dilemelidirler.  

Siyonist çeteyle ilişkilerin bozulması birilerinin huzurunu kaçırıyor. Sistematik bir şekilde ilişkilerin yeniden başlaması için adımlar atılmakta. Özgürlük Filosu içinde yer almak için harekete geçen Mavi Marmara’yı engellemek için akla hayale gelmedik yöntemler uygulandı. Gemiyle ilgili her türlü teknik gerekleri İHH yapmasına rağmen bürokratik prosedür ve mevzuat en ince ayrıntılarıyla uygulanarak geminin filoyla birlikte hareket etmesi engellendi. Siyonist çeteyi sevindiren bu kararın ardından İsrailli müzik grubunun Türkiye’ye davet edilmesi tesadüfî değildir. Filistin’de işgal ve ambargo sürdükçe Siyonist çeteyi meşrulaştırıcı her türlü girişime karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Özgür-Der

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum