1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail'den Filistin'e Savaş Sinyalleri!
İsrailden Filistine Savaş Sinyalleri!

İsrail'den Filistin'e Savaş Sinyalleri!

Siyonist Genel Kurmay Başkanı Gazze’ye karşı yeni bir savaşın kaçınılmaz olduğunu belirterek, er ya da geç savaşın olacağını söyledi.

29 Aralık 2011 Perşembe 11:22A+A-

Siyonist Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz, Gazze savaşının üçüncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Gazze’ye karşı yeni bir savaşın kaçınılmaz olduğunu belirterek, er ya da geç savaşın olacağını söyledi.

Dün (28 Aralık Çarşamba) işgal ordusunun sitesine demeç veren Gantz, işgal ordusunun yeni savaşa hazırlandığına dikkat çekerek, çıkacak bir savaşın öncekinden çok farklı olacağını iddia etti.

Gantz, yaptığı açıklamada ayrıca, Lübnan ve Gazze savaşlarından çıkardıkları derslere göre işgal ordusundaki piyade askerlerin savaşma kabiliyetlerinin artırılması ve özellikle gece savaşına hazırlanması gerektiğini savundu.

İşgal ordusunun yeni savaşa daha hazırlıklı gireceğini, ateşin açıldığı yeri ve kaynağı erken tespit edip bunu hızla yok etme yönünde tatbikatlar gerçekleştirdiğini; kapıları, tünelleri ve mayınlı alanları geçmek için kullanılacak patlayıcılar üzerinde de etütler yaptığını ifade etti.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

2 Yorum