1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'den ABD'ye Rest
İsrail'den ABD'ye Rest

İsrail'den ABD'ye Rest

Obama yönetiminin İsrail Savunma Bakanı Yaalon'a randevu vermemesine Tel Aviv'den sert misilleme geldi: 420 milyon dolarlık savaş uçağı alımı iptal edildi.

01 Kasım 2014 Cumartesi 07:24A+A-

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un geçtiğimiz hafta yaptığı ABD ziyaretinde Barack Obama yönetiminin üst düzey isimlerinin kendisine kasten randevu vermemesine, Tel Aviv yönetiminden misilleme geldi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre Bakan Yaalon, ABD'den 6 adet V-22 Osprey savaş uçağının alımını iptal etti. İki ülke arasında konuyla ilgili yazılı bir anlaşmanın olmadığı, ancak pazarlıkların geçtiğimiz yılın nisan ayından bu yana devam etmekte olduğu kaydedildi. Askeri kaynaklar, V-22 savaş uçaklarının tanesinin yaklaşık 70 milyon dolar olduğunu ifade etti. Böylece, İsrail'in iptal ettiği alım sürecinin ABD tarafı için en az 420 milyon dolar kayıp anlamına geldiği belirtildi. Konuyla ilgili haberlerde, iptalin gerekçesine dair herhangi bir bilgi yer almadı. Ancak Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un son dönemde ABD ile yaşadığı gerginlikler ve en son Washington ziyaretinde Obama yönetiminden hiç kimsenin kendisine randevu vermemesinin ardından böyle bir kararın gelmesi 'manidar' bulundu. 

RANDEVU VERMEDİLER 

İsrail Savunma Bakanı Yaalon, geçtiğimiz hafta Washington'ı ziyareti sırasında sadece ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel tarafından karşılanmıştı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Yaalon'la kasten görüşmemişlerdi. 

SABAH

HABERE YORUM KAT

1 Yorum