1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'de İran'a Saldırıya Karşı Gösteri
İsrailde İrana Saldırıya Karşı Gösteri

İsrail'de İran'a Saldırıya Karşı Gösteri

İsrail'de "İranlıları Seviyoruz" diye gösteri yapan grup, İran'ı bombalama söyleminin terk edilmesini istedi.

26 Mart 2012 Pazartesi 10:27A+A-

 

İsrail'de, İran ile savaşa karşı çıkan bir grup israilli, Tel Aviv'de gösteri düzenledi. Göstericiler, İran'ı bombalama söyleminden vazgeçilmesini ve müzakere edilmesini istedi.

İsrailli bir çiftin, internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde "İran'ı seviyoruz" kampanyasına, binden fazla İsrailli ve İranlı katıldı.

Barış yanlısı İsrailliler, sosyal paylaşım sitesine, İranlılardan hiç zarar görmediklerini, onlardan korkmadıklarını, nefret etmediklerini, aksine sevdiklerini belirttiler.

İsrailliler, İranlılara hitaben, "Size zarar vermek istemiyoruz. buluşmak, kahve içmek, spordan konuşmak istiyoruz" yazdılar.

Ardından hazırladıkları posterlerle sokaklara dökülen barış yanlısı İsrailliler, hükümetten İran'la ilgili politikasını değiştirmesi talebinde bulundular.

'KOMANDOLAR KUZEY IRAK'TAN İRAN'A GİRDİ' 

Öte yandan, İsrail'in nükleer bomba yapımına ilişkin istihbarat elde etmek için İran'da gizli operasyonlar düzenlediği ileri sürüldü.

İngiliz Sunday Times gazetesi, bu iddiasını batılı istihbarat kaynaklarına dayandırdı. Gazeteye göre, İsrail, İran'ın nükleer bomba yapımıyla ilgili istihbarat elde etmek için kuzey Irak'ta bir üs kullanıyor.

İsrailli komandoların, Kuzey Irak'tan geçerek İran'a girdikleri ve gizli operasyonlar gerçekleştirdikleri belirtiliyor. İsrailli komandoların, kanıt elde etmek için radyoaktiviteyi ölçmek amacıyla hassas bir teçhizat kullandıkları da kaydediliyor.

Sunday Times, operasyonları gerçekleştiren İsrailli komandoların, İran askeri kılığına girdiklerini ve İran askeri araçlarını kullandıklarını aktardı.

Haberde, İsrail'in birkaç yıldır bölgede istihbarat operasyonları sürdürdüğü de hatırlatılıyor.

 

HABERE YORUM KAT