1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'de 450 Bin Kişi Sokağa Döküldü
İsrailde 450 Bin Kişi Sokağa Döküldü

İsrail'de 450 Bin Kişi Sokağa Döküldü

Hayat pahalılığını ve sosyal adaletsizliği protesto için haftalardır süren gösterilerde cumartesi gecesi yüz binler sokaktaydı.

05 Eylül 2011 Pazartesi 10:28A+A-

İşgal rejimi İsrail tarihindeki en kalabalık gösteriler 20'ye yakın şehirde yapılırken katılımcıların sayısının toplam 450 bine ulaştığı bildirildi.

Siyonist rejimin başkenti Tel Aviv'deki Medina meydanını ve meydana açılan ana caddeleri tümüyle dolduranlar "İsrail Parlamentosu uyanıncaya kadar" protestoların süreceğini belirtirken "Halk sosyal adalet istiyor'', "Sadaka değil, sosyal adalet istiyoruz'' sloganları attı.

Her ne kadar gösterilerde hedeflenen "1 milyon" katılımcıya ulaşılamasa da yorumcular, gösterilerin çok büyük bir etkiye ulaştığını ve ekonomik sorunların güvenlik ve diplomasiyle birlikte hükümetin gündemine girdiğini vurguladı.

israil-de-halk-sokaga-dokuldu.jpg

İsrail'in Kanal 10 televizyonu da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yardımcılarıyla birlikte gösterileri değerlendirdiğini belirtti ve Netanyahu'nun "Mesaj alınmıştır'' deyip, gerekli düzenlemelerin yıl sonuna dek yapılacağını söylediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum