1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Medyasından Obama'ya: ‘Kaba, Aşağılayıcı ve Düşmanca’
İsrail Medyasından Obama'ya: ‘Kaba, Aşağılayıcı ve Düşmanca’

İsrail Medyasından Obama'ya: ‘Kaba, Aşağılayıcı ve Düşmanca’

Siyonist İsrail medyası, ABD Başkanı Barack Obama’nın Gazze meselesiyle ilgili bir telefon görüşmesinde Netanyahu’ya karşı ‘kaba, aşağılayıcı ve düşmanca’ bir üslup kullandığını iddia etti.

29 Temmuz 2014 Salı 22:29A+A-

İkili arasında pazar günü yapılan bir telefon görüşmesinin dökümüne ulaştığını iddia eden İsrail 1’inci kanalı, Obama ile Netanyahu arasındaki görüşmenin gergin ve zorlu geçtiğini öne sürdü.

Kanalın yayımladığı döküme göre Obama Netanyahu’dan acil ve koşulsuz bir şekilde ‘operasyonu’ durdurmasını istedi.

Netanyahu’nun karşılığında İsrail’in ne elde edeceği sorusuna ise Obama, “İnanıyorum ki Hamas roket saldırılarını durduracak. Sükûnete karşı sükûnet” yanıtını verdi.

Netanyahu’nun Hamas’ın beş ateşkes anlaşmasını ihlâl ettiğini öne sürmesi üzerine ise Obama, “Tekrar ediyorum ve İsrail’den Gazze’de Hamas’a karşı eylemlerini sonlandırmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Kanalın iddiasına göre Obama ayrıca, Netanyahu’nun Türkiye ve Katar’ın arabuluculuk girişimine karşı olumsuz tavrına “İsrail şu anda arabulucu seçebilecek bir pozisyonda değil” yanıtını verdi.

Netanyahu’nun “Hamas roket saldırılarına ve tüneller yoluyla İsrail halkına saldırıya devam edecek” demesi üzerine araya giren Obama, “Top şu anda İsrail’in sahasında ve İsrail tüm askeri faaliyetlerini durdurmalıdır” dedi.

ABD yönetimi Gazze'ye yönelik devam eden ve 1000'den fazla Filistinlinin katledildiği saldırılarda İsrail'e tam destek veriyor ve Tel Aviv'in 'meşru savunma hakkını kullandığını' iddia ediyor. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT