1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “İsrail Kızımın Davasını Dünyadan Saklamak İstiyor”
“İsrail Kızımın Davasını Dünyadan Saklamak İstiyor”

“İsrail Kızımın Davasını Dünyadan Saklamak İstiyor”

İşgalci İsrail’in tutuklu bir şekilde yargıladığı Ahed et-Temimi’nin babası Basim et-Temimi, duruşmaları basına kapatan askeri mahkemenin amacının konuyu dünya kamuoyundan saklamak olduğunu belirtti.

20 Mart 2018 Salı 12:58A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Mahkemesi’nde yarın görüşülecek dava öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ahed et-Temimi’nin babası Basim et-Temimi, kızının davasına dünya kamuoyunun gösterdiği ilginin işgalci İsrail’i rahatsız ettiğini belirtti.

Askeri cezaevinde bulunan kızı Ahed ve eşi Neriman’ın en son 13 Şubat’ta hâkim karşısında çıktıklarını hatırlatan Basim, kamuoyunun ilgisini azaltmak için bir sonraki duruşmanın iki kez ertelendiğini ve bundan sonraki tüm duruşmaların basına kapalı gerçekleştirilmesi kararı alındığını ifade etti.

Bunun gerçek bir mahkeme olmadığını, sadece bir “tiyatrodan” ibaret olduğunu belirten Basim, “Bu mahkemeler sadece göz boyamak için yapılıyor, adalet beklemek mümkün değil. Dünyanın bu davaya gösterdiği ilgiden rahatsız oldular ve insanlar bu tiyatroyu görsün istemediler. Çünkü bu mesele tüm dünyada gündem oldu. Mahkeme kapılarını kapatarak dünyanın ilgisini azaltmayı hedefliyorlar.” diye konuştu.

Basim, yarın kapalı kapılar ardında yapılacak duruşmadan bir karar çıkmasını beklemediklerini kaydetti.

İşgalci İsrail askerleri, 16 yaşındaki Ahed et-Temimi’yi, 19 Aralık 2017’de Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve düzenlediği baskınla gözaltına almıştı.

Annesi Neriman da olaydan bir gün sonra kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah’ın doğusundaki gözaltı biriminde işgalci İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin yakınlarındaki Nebi Salih kasabasında bulunan evinin avlusuna zorla giren bir işgalci İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed’in, işgalci İsrail askerlerine “saldırı” ile suçlandığı belirtiliyor.

Videoda Ahed’in yanında olduğu görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuştu.

Yarınki duruşmaya Ahed’in yanı sıra annesi ve kuzeninin de çıkarılması bekleniyor.

“Filistinli cesur kız” olarak da bilinen Ahed, 2012’de ağabeyi gözaltına alındığında işgalci İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul’da “Hanzala Cesaret Ödülü”ne layık görülmüştü.

Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da buluşmuştu.

HABERE YORUM KAT