1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail İstihbaratı: "Bölge İslamileşiyor"
İsrail İstihbaratı: Bölge İslamileşiyor

İsrail İstihbaratı: "Bölge İslamileşiyor"

İsrail askeri istihbarat şefi Aviv Kochavi "Arap Baharı" ile ilgili iki endişe taşıyor: İstikrarsızlaşma ve İslamileşme.

03 Eylül 2012 Pazartesi 15:10A+A-

İsrail'de İngilizce olarak yayınlanan The Jerusalem Post gazetesi 28 Ağustos tarihli sayısında İsrail askeri istihbarat başkanının sözlerini sürmanşetinden "Askeri istihbarat şefi Kochavi: Bölgemiz istikrarsızlaşıyor, İslamileşiyor" başlığı ile gündeme taşıdı.

Haberin devamında İsrail askeri istihbarat başkanı Tümgeneral Aviv Kochavi'nin etraftaki ülkelerin krizlerle karşı karşıya kalacağını, beklenmedik patlamalara daha meyilli olacağını öngördüğü bilgisine yer veriliyor.

Gazete Kochavi'nin bu açıklamaları senelik askeri istihbarat değerlendirmesi sırasında yaptığını ve İsrail'in bu yeni süreçte geçmişe oranla daha istikrarsız, gergin ve daha İslami bir çevre ile karşı karşıya kalacağını ön gördüğüne dikkat çekiyor.

Haberde Kochavi'nin şu sözleri aktarılıyor: "Bu yeni süreç tüm oyuncuların duyarlılıklarını yükseltecek bir dizi iç ve bölgesel krizlerle uğraşılan ve ön bir plan yapılamaksızın bir patlamaya yol açabilecek bir ortam olacak."

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, gazete Kochavi'nin "Golan Tepelerinin Sina Yarımadası ben-zeri bir terör yuvası haline geleceğini" öngördüğünü de aktarıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum