1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail: "Hamas Her Yönden Güçlendi"
İsrail: Hamas Her Yönden Güçlendi

İsrail: "Hamas Her Yönden Güçlendi"

Gazze'de Hamas'ın askeri güçlerini artırması Siyonistlerin uykusunu kaçırıyor.

28 Aralık 2011 Çarşamba 09:51A+A-

Siyonist işgal ordusu eski komutanlarından Tümgeneral Zvika Fogal, Gazze’deki durumun daha da kötüye gittiğini belirterek, bütün verilerin kaçınılmaz bir savaşa işaret ettiğini söyledi.

Siyonistlerin “Dökülmüş Kurşun”, Filistinlilerin “Furkan Savaşı” diye isimlendirdiği Gazze savaşının üçüncü yıldönümü münasebetiyle işgal radyosunun kendisiyle yaptığı röportajda, Hamas’ın Siyonist hedeflere füze atmaktan korkup korkmadığının sorulması üzerine Fogal şöyle cevap verdi: “Hamas’ın asla böyle bir korkusu yok. Böyle bir şey için de acele etmez. Çünkü onlar yer alında başka hesaplar yapıyor. Burada ayrıntılara girmek istemiyorum. Ama şu kadarını belirteyim ki Hamas hareketi askeri gücünü fazlasıyla geliştirdi. Elde ettiği füzeler Tel Aviv ve uluslararası Ben Gurion havaalannı vurabilecek menzile sahip. Savunma gücünü de geliştiren hareket, Gazze savaşında elinde bulunmayan silahlara şu anda sahip oldu. Zırhlı araçlara karşı da bayağı mesafe kat etti. İstihbarat konusunda iyi bir noktaya geldiğini de söyleyebilirim. Sina onlar için iyi bir eğitim yeri oldu.”

Mısır ile olan diplomatik ilişkiler nedeniyle Sina’da faaliyet gösteren Hamas hareketine karşı bir şey yapamadıklarını belirten Siyonist komutan, Müslüman Kardeşlerin bir uzantısı olan Hamas’ın Sina’daki çalışmalarına göz yumulduğunu iddia etti.

Müslüman Kardeşlerin Mısır’da yönetime gelme ihtimalini de değerlendiren Fogan şunları ifade etti: “Müslüman Kardeşlerin Mısır’da iktidara gelmesi Gazze’deki sivil idarenin daha rahat hareket etmesine ve toplumun refaha kavuşmasına sebep olacaktır. Şimdiden bir şey söylemek istemiyorum, ama Gazze’deki askeri cenah sivil cenaha baskın gelmezse yakın bir savaştan bahsetmek doğru de olmaz.”

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT