1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Gazze'yi Yine Vurdu: 2 Şehit
İsrail Gazzeyi Yine Vurdu: 2 Şehit

İsrail Gazze'yi Yine Vurdu: 2 Şehit

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail, biri iki yaşında bir çocuk 2 kişiyi daha katletti. Son iki günde 17 kişi şehit edildi.

11 Mart 2012 Pazar 18:15A+A-

Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Bu sabah (11 Mart Pazar) erken saatlerde Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen bir dizi saldırıda bir çocuk ve bir direnişçi şehit olurken dört kişi de yaralandı.

Gazze'deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi'nden verilen bilgiye göre, "2 yaşındaki Eyyüb Amir Aseliyye, Siyonist keşif uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'nın doğusuna düzenledikleri saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda bir Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Sabah erken saatlerde işgal güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'ne düzenledikleri saldırıda da bir direnişçi şehit oldu ve iki kişi yaralandı.

Bu şekilde Siyonist işgal güçlerinin Cuma günü ikindi saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'ne yönelik düzenledikleri saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye ulaşırken yaralıların sayısı da 30'u aştı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 24 yaşındaki Ahmed Diyb Salim'in vücudu parçalara ayrıldı. Sağlık ekiplerinin cesedi üç saat süren bir çalışmanın ardından saldırıya uğrayan yerden çıkarabildiği ve yaralanan diğer iki kişinin ise yaralarının orta derecede olduğu kaydedildi.

Halk Direniş Komitelerinin silahlı kanadı Nasır Salahudddin Tugayları, şehit Salim'in kendisine bağlı mücahitlerden olduğunu bildirerek, Ez-Zeytun mahallesinin doğusunda bir grup mücahidi hedef alan füzeyle şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehit Ahmed Diyb Salim'in yeni evli olduğunu ve Perşembe günü Gazze'de yapılan toplu düğünle dünya evine girdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT