1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halk Direniş Komiteleri Lideri Şehit Edildi
Halk Direniş Komiteleri Lideri Şehit Edildi

Halk Direniş Komiteleri Lideri Şehit Edildi

Gazze'de Halk Direniş Komiteleri lideri ile esir takasında özgürlüğünü kazanan bir direnişçi İsrail saldırısında şehit düştü.

10 Mart 2012 Cumartesi 10:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze’deki İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komisyonu sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının bugün Gazze’nin batısındaki Tel El-Heva yakınlarındaki Filistin televizyonu civarında seyretmekte olan bir araca saldırması sonucu iki kişinin şehit olduğunu bir kişinin de ağır yaralandığını ifade etti.

Şehit düşenlerden birinin Halk Direniş Komiteleri lideri Zuheyr El Kaysi (Ebu İbrahim) olduğu bildirildi. El Kaysi geçtiğimiz yılın sonlarında örgüt liderinin İsrail tarafından şehit edilmesi sonucu bu göreve getirilmişti. Diğer şehitin ise geçtiğimiz yıl Gilat Şalit karşılığında serbest bırakılan tutuklulardan biri, ismininse Ahmed el Hananni olduğu öne sürüldü. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri konuyla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: “Şehitlerden biri, Nablus’tan son esir takasıyla serbest bırakılıp Gazze’ye sürgün edilen Filistinli esir Ahmed Hananni, diğeri ise Rafah’tan Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Kays Zuheyr’dir. Saldırı neticesinde iki şehidin bedenleri parçalanırken, yaralanan üçüncü şahsın durumu da ciddiyetini koruyor.”

Görgü şahitleri ise verdikleri bilgide televizyon binası civarında seyreden araca Siyonist işgal uçaklarından füze atılması sonucu aracın ciddi manada hasar gördüğünü araç içindeki üç kişiden ikisinin şehit olduğunu birinin de ağır şekilde yaralandığını ifade ettiler.

sheikh-zuhair-qaisi_ebu-ibrahim-seyh-zuheyr-kaysi2.jpg

Ebu İbrahim Zuheyr el-Kaysi ve yanında şehit düşen Ahmed el-Hananni'ye, aynı gün Gazze'de sürdürülen saldırılar sonucu şehit düşen İslami Cihad'ın iki yerel komutanı ve 6 savaşçısı için Rabbimizin şefaatini diliyor; Halk Direniş Komiteleri ve İslami Cihad mensupları başta olmak üzere İslam ümmetine başsağlığı diliyoru. Rabbimiz Gazze'deki direnişi kavi kılsın!

Katliamın görüntüleri ve ayrıntılar için tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum