1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Gazze'ye Saldırdı, 1 Mücahit Şehit Oldu
İsrail Gazzeye Saldırdı, 1 Mücahit Şehit Oldu

İsrail Gazze'ye Saldırdı, 1 Mücahit Şehit Oldu

İsrail, Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Bir İslami Cihad savaşçısı şehit düştü. Yerleşimciler de Batı Şeria'da cami yaktı.

07 Aralık 2011 Çarşamba 13:15A+A-

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'ne düzenlediği iki ayrı hava saldırısında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyesi 1 mücahit şehit olurken 5 mücahit de yaralandı.

Kudüs Müfrezeleri, konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Eş-Şucaiyye mahallesinden 23 yaşındaki İsmail Selame El-Ar'iyr'in bir grup mücahitle birlikte Gazze kentinin doğusuna sızmaya çalışan işgal askerlerine karşı koydukları sırada düzenlenen hava saldırısında şehit olduğu ifade edildi. Bildiride ayrıca beş mücahidin de saldırılarda yaralandığı açıklandı.

Gazze'deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Gazze'nin doğusundaki Eş-Şucaiyye mahallesinde bir eve Siyonist işgal uçaklarının saldırısında El-Ar'iyr'in şehit olduğunu ve biri ağır en az iki kişinin de yaralandığını söyledi.

Siyonist işgal ordusuna ait askeri araçlar ve buldozerler dün akşam Gazze kentinin doğusunda bulunan El-Mintar geçiş kapısı yakınlarındaki sanayi bölgesine girmiş ve işgal askerleri etrafa gelişigüzel ateş açmaya başlamıştı.

İsrail işgal güçleri, geçen ay da İslami Cihad üyesi 9 mücahidi şehit etmişlerdi.

***

Batı Şeria’da Yerleşimci Terörü

Öte yandan fanatik yerleşimcilerin Batı Şeria’da bir camiyi yaktıkları bildirildi.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bir grup saldırganın sabah saatlerinde Burkina köyündeki caminin girişine sloganlar atarak yanan lastikler fırlattıkları ve camiyi ateşe verdikleri belirtildi.

İsrail polis sözcüsü, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bölgede Filistinlileri ve camiler başta olmak üzere Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırıların fanatik Yahudi gruplar tarafından düzenlendiği sanılıyor.

HABERE YORUM KAT