1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Gazze Şeridini Vurdu: 4 Şehit (FOTO)
İsrail Gazze Şeridini Vurdu: 4 Şehit (FOTO)

İsrail Gazze Şeridini Vurdu: 4 Şehit (FOTO)

İsrail savaş uçakları ve helikopterleri Gazze Şeridini bombaladı. 4 Filistinli şehit edildi, 30 yaralı var! (FOTO)

11 Kasım 2012 Pazar 01:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail, bugün Gazze’de birkaç merkezi vurdu. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu sınırındaki Siyonist askeri kulelerden sınırı yakın Filistinlilerin evlerine ağır makineli tüfeklerle ateş açıldı.

İsrail uçaklarının Refah kentinin doğu sınırındaki Filistin köylerini bombalaması sonucu ise Filistinlilerin evleri ve tarım arazileri zarar gördü.

İsrail'in Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiyye Mahallesi ve Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli şehit olurken, 30'u da yaralandı. Yaralılar arasında iki kadın ve bir çocuk da var. Gazze'deki eş-Şifa hastanesi hasta kabul bölümü müdürü Dr. Eymen es-Sahbani, hastaneye ulaştırılan bazı yaralıların uzuvlarını kaybettiklerini belirterek, İsrail saldırısını ''acımasız ve çirkin'' olarak nitelendirdi.

Saldırıda bir İslami Cihad komutanının da olduğu ifade ediliyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Hamas, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki sivilleri katletmesine asla sessiz kalmayacağını açıkladı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum düzenlediği basın toplantısında ''İsrail Gazze'de gerginliği tırmandırıyor ve Filistinlileri öldürüyor, bu sessiz kalabileceğimiz bir durum değildir'' dedi.

Gazze’deki Hamas Milletvekili Yahya Musa, güneydeki tırmanan gerilim hakkında, “Filistin direnişi her zamankinden daha güçlü. Mutlak şekilde Filistin halkını herhangi bir saldırıya karşı koruyacaktır ve İsrail’in suçlarına misilleme yapacaktır” dedi. Musa, İsrail’in Gazze’yi yok etmeye çalıştığını da ekledi. 

İslami Cihad ve diğer direniş gruplarından da misilleme yapılacağı yönünde açıklamalar geldi.

4 İsrail Askeri Yaralanmıştı!

İsrail, saldırının Filistinli gruplarca Gazze'nin doğu sınırındaki bir İsrail askeri aracının hedef alınması üzerine gerçekleştiğini iddia etti. Söz konusu eylemde 4 İsrail askerinin yaralandığını ifade edilmişti. Eylemi Filistin Bağımsızlık Cephesinden Ebu Ali Mustafa Tugaylarının üstlendiği ancak İsrail'in İslami Cihad'ı sorumlu tuttuğı bildirildi. El-Arabiya ise Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının eylemi üstlendiğini duyurdu. Habere göre söz konusu eylem İsrail'in Han Yunus’ta bir Filistinli genci katletmesine misilleme olarak yapıldı. 

İsrail saldırılarından sonra Gazze'den işgal bölgelerine roketlerle cevap verildiği öğrenildi.

KATLİAMDAN GÖRÜNTÜLER...

 

 

HABERE YORUM KAT