1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Filistinlilere Ait 18 Evi Daha Yıktı!
İsrail, Filistinlilere Ait 18 Evi Daha Yıktı!

İsrail, Filistinlilere Ait 18 Evi Daha Yıktı!

İşgalci İsrail askerleri 68. kez aynı Filistin köyünde. İşgalcilerin, Filistinlilere ait 10 evi, diğer bölgelerde de 8 evi yıktığı bildirildi.

10 Nisan 2014 Perşembe 11:21A+A-

Siyonist İsrail'in, ülkenin güneyindeki Negev çölündeki el-Arakib köyünde Filistinlilere ait 10 evi, diğer bölgelerde de 8 evi yıktığı bildirildi.

Arakib köyü sakini Avvad Ebu Ferih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin köye baskın düzenlediğini ve Filistinlilere ait 10 evi iş makinesiyle yıktığını söyledi.

İsrail güçlerinin ev sahiplerine eşyalarını almaları için izin vermediğini belirten Ebu Ferih, bunun yanında iş makinelerinin Arakib köyüne gelirken Negev'in değişik bölgelerinde Filistinlilere ait 8 evi de yıktığını ifade etti.

İsrail'in 68'inci kez yıkım yaptığı Arakib köyünde, İsrail kimliği taşıyan yaklaşık 70 Filistinli yaşıyor.

İsrail, Negev bölgesindeki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu olan hizmetleri sunmadığı gibi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Negev Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

 

HABERE YORUM KAT