1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İsrail Esad'ın Devrilmesi Hususunda Endişeli
İsrail Esadın Devrilmesi Hususunda Endişeli

İsrail Esad'ın Devrilmesi Hususunda Endişeli

İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilisi Tümgeneral Gilad, Esad'ın devrilmesi halinde İsrail'in ciddi bir krizle karşı karşıya kalacağını açıkladı.

17 Kasım 2011 Perşembe 09:58A+A-

Suriye’de meydana gelen isyan ve gösteriler devam ediyor. Arap dünyası başta olmak üzere dünya kamuoyu Suriye’deki olayları yakından takip ederken; İsrail’in tutumu ise dikkat çekiyor.

İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Tümgeneral Amos Gilad, Suriye’de meydana gelen iç karışıklıklar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ESAD'IN DEVRİLMESİ İSRAİL İÇİN BÜYÜK BİR KRİZE NEDEN OLUR"

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Beşar Esad’ın iktidarda kalmasını istiyen Gilad; Esad rejiminin devrilmesi halinde İsrail’in zor durumda kalacağını ifade etti.

Ayrıca Tümgeneral Gilad, Esad’ın devrilmesi halinde Ortadoğu’da bir İslam İmparatorluğu kurulacağını da iddia etti.

İsrail Ordu Radyosu Galle Tsahal, İsrailli General Amos Gilad’ın, Suriye’de varlığı İsrail’in menfaatine olan rejimin düşürülmesi için haftalardır süren Suriye devriminin başarılı olması durumunda İsrail’in bir felaketle karşı karşıya kalacağı, sürekli tehdit altında olacağı, Mısır, Suriye ve Ürdün’deki Müslüman Kardeşlerle daima bir savaş halinde olacağını vurguladığı sözlerini nakletti.

İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Kurulu Başkanı Gilad, Mısır, Ürdün ve Suriye’deki Müslüman Kardeşler’in yolunda gittiği ilan edilmiş fikrin İsrail devletini silip ortadan kaldırmayı ve yerine Ortadoğu’yu egemenliği altında tutan bir İslam imparatorluğu kurmayı hedeflediğini açıkladı.

GOLAN TEPELERİ YILLARDIR İSRAİL İÇİN EN GÜVENLİ SINIR

Suriye ile İsrail arasındaki sınırı Golan Tepeleri oluşturuyor. Uzmanlar ise İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki güvenliğe karşı Esad rejimine ses çıkarmadıklarına dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum