1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İsrail Elçiliğindeki Belgeler Mısırlıların Elinde
İsrail Elçiliğindeki Belgeler Mısırlıların Elinde

İsrail Elçiliğindeki Belgeler Mısırlıların Elinde

İsrail'in Mısır'daki Büyükelçiliği'ne dün gece yapılan baskında ele geçirilen belgeler Mısırlı eylemcilerin elindeydi.

10 Eylül 2011 Cumartesi 14:26A+A-

İsrail'in Kahire Büyükelçiliğini dün öğle saatlerinden itibaren ablukaya alan Mısırlı protestocular, büyükelçiliğe girerek İbranice, Arapça ve İngilizce olmak üzere çok sayıda evrakı ele geçirdi. Elçilik önünde protestocular ile asker arasında çatışmalar yaşandı.

Mısır Sağlık Bakanlığı yetkililerine göre İsrail Büyükelçiliği önünde asker ile göstericiler arasında meydana gelen çatışmalarda yaralanan 240 gösterici, başkent Kahire'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Askerler, sayısı 10 bine ulaşan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı ve havaya ateş açtı.

Büyükelçilik önünde güvenliği sağlayan polise ait 2 araç da protestocular tarafından yakıldı.
Mısır ordusunun, Giza Güvenlik Merkezi'ni korumak üzere bölgeye takviye birlik ile zırhlı araç sevk ettiği belirtildi. Ordu, büyükelçilik binası çevresine ise güvenliği sağlamak üzere tank gönderdi.
Mısır'da yayımlanan bağımsız "El Masri El Yovm" gazetesi askerlerin, olaylara karıştığı ileri sürülen 10 kadar göstericiyi gözaltına aldıklarını duyurdu.

misir-israil-elciligi2.jpg

İsrail Büyükelçiliğine girerek çok sayıda evrakı ele geçirdiklerini iddia eden bazı protestocular, elçilik içinden çektikleri cep telefonu görüntülerini de gazetecilere gösterdiler.

Elçilikten ele geçirildiği iddia edilen belgeler arasında, banka dekontları, kesilmiş gazete kupürleri ve bazı İsrail düşünce kuruluşlarına ait dokümanlar bulunuyor.

Mısır ile İsrail arasındaki diplomatik kriz geçen ay İsrail'in Eliyatkenti yakınlarında bir konvoya düzenlenen saldırının ardından İsrail ordusunun Mısırlı 5 askeri öldürmesi ile başladı. İsrail, olayın ardından "Üzgün olduğunu" açıkladı ve sözlü özür dilemesine rağmen resmi olarak özür dilemedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum