1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İsrail Dostluk Grubunda 5 CHP'li Kaldı
İsrail Dostluk Grubunda 5 CHP'li Kaldı

İsrail Dostluk Grubunda 5 CHP'li Kaldı

İsrail'in, 2008 Aralık ayında başlattığı Gazze saldırısı ile yoğun istifalar yaşanan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu, üç üye daha kaybetti. Sadece CHP'li 5 üye kaldı.

11 Haziran 2010 Cuma 18:29A+A-

Gazze katliamı öncesi Meclis'teki en çok üyeye sahip olan İsrail Dostluk Grubu'nda, sadece CHP'nin beş milletvekili kaldı.

Yoğun istifaların yaşandığı 2009 Ocak ayında üyelikten istifa etmeme gerekçesini, "Başkan ve üyelerin çoğunun istifası mesaj olarak yeterli. Dostluk grubunun yeniden kurulması kolay olmayacağı için sırf hukuki statüsü devam etmesi için üyeliği sürdürmekten yanayım" cümleleriyle açıklayan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de üyeliğini sona erdirdi.

İsrail'in Mavi Marmara saldırısı üzerine Öymen ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün de TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa etti. Üyeliği devam eden 5 CHP milletvekilinin isimleri şöyle: Atilla Emek (Antalya), Nesrin Baytok (Ankara), Şahin Mengü (Manisa), Vahap Seçer (Mersin), Ensar Öğüt (Ardahan).

HABERE YORUM KAT